Koronavírus - Folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja

Koronavírus, 2021.04.27

Folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja, annak fókuszában az idén azok a családok és idősek vannak, akiket a koronavírus hátrányosan érintett - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A Katolikus Karitász közleménye szerint fontosnak tartják, hogy a program során szakmai segítséget is nyújtsanak a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be.

Országszerte szakemberek segítik a kertek művelését, emellett - szükség szerint - eszközök beszerzésével is támogatja a karitász a családokat. Idén a szervezet vetési segédletet adott a vetőmagok mellé a családoknak, hogy azok is vállalni tudják a saját zöldségek termesztését, akiknek alig, vagy egyáltalán nincs ebben tapasztalatuk - hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a vetőmagcsomagokban húszféle zöldségmag található.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja - írták.

A közleményben idézték Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját, aki azt mondta, ebben az évben az egyházmegyei karitász szervezetek, valamint az országos központ támogatásával 4122 család csatlakozott a programhoz. Számukra több mint 16 millió forint értékben adtak át vetőmagokat országszerte.

"Bízunk abban, hogy a zöldségek termesztése, valamint az öngondoskodás ezen formája nemcsak átsegíti őket egy nehezebb élethelyzeten, hanem a most megszerzett tudás a jövőre nézve hosszútávú segítséget jelent. Május folyamán várhatóan 6000 palántát tudunk még eljuttatni a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásával a családok számára" - mondta az országos igazgató.

Csorba Gábor esztergom-budapesti karitászigazgató a közlemény szerint úgy fogalmazott, csak Bajnán száz család vesz részt a Zöldellő kertek programban.

A Szent Erzsébet Karitász most nemcsak vetőmaggal, hanem tartós élelmiszerrel is támogatja a családokat - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!