Koronavírus - Gulyás: március 15-ig fennmaradnak a korlátozások (4. rész)

Koronavírus, 2021.02.25

    Emlékeztetett: az unió támadja Magyarország jelenlegi szabályozását, amely szerint - a tranzitzónák megszüntetése után - a környező országok külképviseletein lehet benyújtani a menedékkérelmet. "Védekezünk, mi mást tudunk tenni" - fogalmazott, hozzátéve, jó lenne ha csak  a migránsokkal szemben kellene.

A miniszer kérdésre reagált arra, hogy William J. Burns, a CIA új igazgatója korábban amiatt támadta David Cornsteint, az Amerikai Egyesült Államok ősszel távozott budapesti nagykövetét, hogy nem az amerikai érdekeket képviselte, hanem a "magyar kormány bűvkörébe esett azzal, hogy tökéletes partnernek nevezte Magyarország polgári szabadságjogokat csorbító vezetőjét".

Gulyás Gergely úgy reagált: William J. Burnsnek a CIA igazgatójaként már pontos információk is a rendelkezésére állnak - hiszen amikor a nagykövetet kritizálta, még nem volt a CIA igazgatója -, és "ezek birtokában nem fog hülyeségeket beszélni".

Kérdésre kitért rá: az óraállítás ügyében annak van értelme, ha az EU hoz döntést, jó lenne, ha összeurópai döntés születne. Ha nem tartják fenn a jelenlegi szabályozást, a nyári időszámítás választása lenne jobb - tette hozzá.

Az italcsomagolás-visszaváltás részletszabályainak megalkotása még nem időszerű, előbb a hulladékkoncessziót kell kiírni, majd a koncessziós szerződés 2023-az életbe lépésekor kell a részletszabályokat megalkotni - számolt be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!