Koronavírus - Idősek kapták meg a harmadik oltást a kiskőrösi Filadelfia otthonban

Koronavírus, 2021.08.24

Megkapta a koronavírus elleni harmadik védőoltást a Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Integrált Szociális Intézményének számos lakója kedden.

Opauszki György, az intézmény vezetője az MTI-t arról tájékoztatta: százhúsz ellátottjuk közül kilencvenkilencen jelentkeztek a koronavírus elleni harmadik védőoltásra, kedden negyvenhatan kapják meg az újabb adag vakcinát.

Az otthon lakói közül 111-en kérték korábban mindkét védőoltást - közölte.

Kiemelte: lakóik többsége nagyon fontosnak tartotta a védőoltások felvételét a betegség megelőzése érdekében.

Néhányan némi hezitálás, illetve tájékoztatás után jelentkeztek az oltásra. Fontos érv volt számukra, hogy a szigorítások fokozatos feloldása után könnyebb lesz a kapcsolattartás a hozzátartozóikkal is - tette hozzá az intézményvezető.

A lakók mellett nemcsak a közvetlenül a betegellátásban dolgozók, hanem a konyhások, mosodások, karbantartók és a közfoglalkoztatottak is felvehették a védőoltásokat - tette hozzá.

"Egyházi intézmény vagyunk, és a gyülekezetünk lelkipásztora, orgonistája és önkénteseink is örültek a lehetőségnek, hogy felvehetik a védőoltást, mert így újra megnyithattuk a gyülekezetet" - mondta Opauszki György.

Kitért arra, hogy az intézmény lakói és dolgozói közül többen is megfertőződtek a korábbi Covid-hullámok során, és két idős lakó halála közvetlenül a járványhoz köthető.

Az ellátottaknak oltócsoportok adták be a Moderna vakcinát az első két alkalommal. Kedden az intézmény háziorvosától kapta meg a harmadik védőoltást - Moderna és Pfizer vakcinát - a szociális otthon negyvenhat lakója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!