Koronavírus - LMP: a kormány és az V. kerület is tegyen az idősek védelméért!

Koronavírus, 2021.07.14

Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő felszólítja a kormányt, valamint Belváros-Lipótváros vezetését: tegyen meg mindent az idősek koronavírus elleni védettsége érdekében, minután egy vizsgálat eredménye a veszélyeztetettségükre hívta fel a figyelmet.

A szerdai, online is közvetített sajtótájékoztatóján a főváros és Karácsony Gergely főpolgármester által indított, a koronavírus ellen oltottak körében végzett antitestvizsgálat eredményéről szólva az ellenzéki politikus azt mondta: a 60 év felettiek negyedénél nem tudtak kimutatni védettséget biztosító antitestszintet. Az arány pedig annál rosszabb, minél idősebbeket vizsgáltak - fűzte hozzá.

Kifogásolta, hogy bár a főpolgármester minden kerületnek felajánlotta a tesztelést, Belváros-Lipótváros önkormányzata ezzel nem élt, holott Budapesten éppen az V., valamint az I. kerületben a legmagasabb az idősek aránya.

Kijelentette: a kerületeknek, de a kormánynak is kiemelt felelőssége van abban, hogy megvédje az időseket a járvány újabb hullámától. "Joggal követeljük mindannyian, hogy a kormány egyértelmű, az idősek védelmét megvalósító intézkedéscsomagot indítson", egyben fejezze be azt a kampányfogást, hogy "Soros György mögé bújik" - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!