TV műsor

Koronavírus - LMP: az édesanyák munkahelyét meg kell őrizni a veszélyhelyzet ideje alatt

Koronavírus, 2021.05.02

Átmeneti felmondási tilalom bevezetését javasolta a koronavírus-járvány ideje alatt az LMP országgyűlési képviselője az édesanya, valamint a gyermek gondviselője esetében vasárnap, anyák napja alkalmából.

Hohn Krisztina a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, a javaslatuk alapján a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt, valamint azt követően még legalább egy hónapig nem lehetne eltávolítani a szülőt a munkahelyéről.

Hozzátette, az alsó tagozatos diákok ugyan ismét járhatnak iskolába, de nem sokára nyári szünet lesz, így az édesanyáknak vagy valamelyik családtagnak ismét otthon kell maradnia, sok helyen azonban elfogytak a szabadságok, amiket erre igénybe lehet venni.

Az indítványra azért van szükség, mert az LMP szerint az esetleges hiányzások miatt a munkáltatók nem biztos, hogy tolerálják azt, hogy dolgozóik távol maradtak a munkahelyüktől - közölte.

Hohn Krisztina szerint ez egy olyan ügy, amelyre a jövőben is oda kell figyelni, hiszen bármikor jöhet újabb járványhullám és elképzelhető, hogy az intézményeket újra be kell zárni, a szülőknek pedig ismét gondoskodniuk kell gyermekeik felügyeletéről.

"Ne legyen több munkanélküli szülő ebben az országban" - fogalmazott a képviselő, aki megjegyezte, a családoknak biztonságra: anyagi és létbiztonságra, valamint nyugalomra van szükségük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!