TV műsor

Koronavírus - LMP: Kásler Miklós tájékoztassa a lakosságot az oltásról!

Koronavírus, 2021.01.22

Tájékoztatást vár a koronavírus elleni oltásról az LMP az egészségügyért is felelős emberi erőforrások miniszterétől.

Az ellenzéki párt társelnöke pénteki online sajtótájékoztatóján tíz kérdést tett fel Kásler Miklósnak, amelyek megválaszolása Kanász-Nagy Máté szerint növelné az emberek bizalmát az oltások iránt, ahogy szerinte az is, ha a kormány tagjai nyilvánosan beoltatnák magukat.

Az LMP társelnöke szerint a társadalomnak tudnia kell, hogy a kabinet uniós engedély nélkül is alkalmazná-e az orosz vakcinát. Kanász-Nagy Máté szerint a részletes oltási tervet is közölni kellene, ahogy a vakcinákról szóló orvosszakmai tájékoztatókat is mindenki számára elérhetővé kellene tenni magyarul.

Miért a "Rogán-portálon" kell regisztrálnia annak, aki beoltatná magát? Miért nem az egészségügyi hatóság végzi a koordinációt? Az egészségügyi szakemberek mikor értesülnek arról, lesz-e feladatuk az oltásban? - sorolta kérdéseit.

Az ellenzéki párt szerint arról is be kellene számolnia az emberi erőforrások miniszterének, hogy mi lesz azokkal, akik átestek a fertőzésen, és azokkal, akikről ez teszt híján nem tudható biztosan. Hol vannak a tömeges tesztelések? - folytatta, és azt kérdezte, hogy a háziorvosokat mikor készítik fel a részvételre az oltási programban.

Kanász-Nagy Máté beszélt arról, hogy Kásler Miklós közelmúltbeli tevékenységéről az tudható, hogy köszöntötte születésnapján Plácido Domingo operaénesest, és Mátyás király földi maradványaival is foglalkozott. "Ennél fontosabb lenne, hogy tájékoztassa a lakosságot" - szögezte le az ellenzéki politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!