Koronavírus - Mager Andrea: a válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni

Koronavírus, 2020.05.19

A koronavírus-járvány okozta válság miatt az állami vállalatok hosszú távú stratégiáját kell átdolgozni - mondta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszter elmondta, egy gazdasági sikertörténetet akasztott meg Magyarországon a járvány, ezért a gazdaságvédelmi akciócsoportnak az volt a feladata, hogy a szereplőket, különösen a kis- és középvállalkozásokat megmentse. Szavai szerint úgy kell újraindítani a gazdaságot, hogy Magyarország nyertesként kerüljön ki a válságból.

Az akciócsoport egyeztetett a magyar gazdaság kulcsszereplőivel, és több mint 700 szakmai javaslatot dolgoztak fel. Ezek között megemlítette a kereskedelmi és iparkamara, az agrárgazdasági kamara vagy a bankszövetség javaslatait.

Amikor a Magyar Fejlesztési Bank kialakította az 1500 milliárd forintos csomagját, akkor ezeket a javaslatokat is figyelembe vették - mondta.

Emlékeztetett, április 30-án kilenc programot indítottak, amelyek közül három hitel, kettő garancia és négy tőketermék.

"Minden javaslattevőnek az volt a legfontosabb üzenete, hogy egyaránt szolgáljuk ki a mikro- és kisvállalkozásokat, illetve a közép- és nagyvállalkozások igényeit is, magyarán cégmérettől függetlenül minden magyar vállalkozás számára nyújtsunk segítséget" - hangsúlyozta Mager Andrea.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!