Koronavírus - MSZP: igazságos intézkedések kellenek a válságkezelésben

Koronavírus, 2020.09.23

Egyértelmű és igazságos intézkedéseket sürgetett a koronavírus-járvány okozta válság enyhítésére az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, hibás volt a kormány által meghirdetett válságkezelési program.

Hozzátette: 450 ezer embernek nincs munkája, közülük 200 ezer semmilyen ellátást nem kap, holott munkavállalóként éveken át fizettek járulékokat.

Közölte, a kormány először azt mondta, senkit nem hagynak az út szélén, majd azt, hogy lesz közmunka, de az elmúlt hónapokban csökkent a közfoglalkoztatottak száma, a katonaság pedig senki számára nem vonzó.

Kitért arra is, hogy a kormányzati tájékoztatás szerint a bruttó bér 435 ezer forint Magyarországon, de a nettó bérek ezzel már köszönőviszonyban sincsenek: Szabolcs megyében 180 ezer forint, Békés megyében 190 ezer forint a nettó bér.

Az ellenzéki politikus szólt az Iványi Gábor nevéhez köthető Oltalom Karitatív Egyesület és
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, továbbá az Igazgyöngy Alapítvány a koronavírus-járvány elleni védekezésre hivatkozva megvont állami támogatásairól.

Korózs Lajos embertelenségnek minősítette a források megvonását a szegényeken, elesetteken segítő szervezetektől, szerinte amit a kormány csinál, pitiáner bosszú, sokkal több mint cserbenhagyás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!