TV műsor

Koronavírus - Novák Katalin: miközben életeket mentünk járvány idején, az EPP a Fidesz képviselőinek mozgásterét korlátozza

Koronavírus, 2021.03.03

Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét, az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van elfoglalva, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőinek mozgásterét korlátozza - írta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke szerdán a Facebook-oldalán, megosztva Orbán Viktor pártelnök levelét, amelyben közölte, hogy a Fidesz azonnal elhagyja az EPP frakcióját.

Novák Katalin sajtótájékoztatója A családokért felelős tárca nélküli miniszter bejegyzésében azt írta: miután szerdán a Európai Néppárt elfogadta az alapszabályzatának módosítását, úgy döntöttek, hogy pontot tesznek a viták végére és kilépnek az EPP képviselőcsoportjából.

Novák Katalin Facebook-oldalán a Fidesz külügyekért felelős alelnökeként megosztotta Orbán Viktor miniszterelnök Manfred Weber frakcióvezetőjének küldött levelét is. Ebben a Fidesz elnöke csalódottságának adott hangot, amiért azt látják: "miközben több százezer európai ember kerül kórházba, orvosaink az emberéletek megmentésén dolgoznak, az ezalatt az EPP képviselőcsoportját belső adminisztratív ügyek bénítják meg és azzal foglalatoskodik, hogy elnémítsa és letiltsa demokratikusan megválasztott európai parlamenti képviselőinket".

Orbán Viktor a levélben az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatását úgy értékeli: az "egyértelműen ellenséges lépés választóinkkal és a Fidesszel szemben". Hozzáteszi: európai parlamenti képviselőink korlátozása választott tisztségük gyakorlásában megfosztja a magyar választókat demokratikus jogaiktól. "Ez antidemokratikus, igazságtalan és elfogadhatatlan. Ebből kifolyólag a Fidesz vezető testülete úgy döntött, hogy azonnal elhagyjuk az EPP európai parlamenti képviselőcsoportját" - szögezi le Fidesz elnöke.

Orbán Viktor levelét azzal zárja: a Fidesz európai parlamenti képviselői továbbra is azokért a választókért fognak felszólalni, akiket képviselnek és meg fogják védeni a magyar emberek érdekeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!