Koronavírus - Szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt a DK

Koronavírus, 2020.05.25

Szakszervezeti vezetőkkel egyeztettek hétfőn a koronavírus-járvány foglalkoztatásra gyakorolt hatásairól a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi polgármesterei.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes az eseményt követő online sajtótájékoztatón azt mondta, számukra az a fontos, hogy az intézményeikben dolgozó munkavállalók biztonságban legyenek, megmaradjon a munkahelyük és tisztességes bért kapjanak.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta, a kerületi polgármesterek arról számoltak be, hogy garantálják a humán közszolgáltatásban dolgozók anyagi biztonságát.

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke három prioritást emelt ki: az álláshelyek megtartását, a tisztességes béreket és az óvodapedagógusok presztízsének növelését.

Papp Katalin, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének megbízott elnöke arról beszélt, hogy húsvétkor a kormány váratlanul benyújtotta azt a javaslatot, aminek alapján a kulturális dolgozók elveszítik közalkalmazotti jogállásukat. Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején nem tudtak komoly eszmecserét folytatni a törvényről.

Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta, a hétfői megbeszélésen felajánlották azokat az általuk készített szakmai anyagokat, amelyek biztosítják az intézmények zökkenőmentes újraindulását.

Dobrovits Orsolya, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának budapesti koordinátora arról beszélt, hogy megpróbálnak valódi párbeszédet kialakítani az önkormányzatok, a szakszervezetek és a munkáltatók között. A DK közlése szerint a sajtótájékoztatót megelőző megbeszélésen részt vett Cserdiné Németh Angéla XV. , Kiss László III., László Imre XI. és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!