TV műsor

Koronavírus - Szigorított egészségügyi óvintézkedések mellett iktatják be Andrzej Dudát

Koronavírus, 2020.08.04

Lengyelországban három szenátor pozitív vírustesztje miatt szigorított egészségügyi óvintézkedések mellett iktatják be a héten a parlament két házának összevont ülésén az újraválasztott elnököt, Andrzej Dudát - közölte kedden a lengyel sajtó.

Andrzej Dudát július 12-én választották meg második hivatali időszakára lengyel államfőnek, előző megbízatása csütörtökön ér véget, a beiktatásra aznap kerül sor.

A képviselőknek a parlamenti épületegyüttesbe történő belépéskor megmérik a lázát, védőkesztyűt, védőmaszkot, fertőtlenítőt biztosítanak nekik, és a létszámtól függően minél nagyobb távolságtartásra törekednek - derül ki a lengyel médiában idézett utasításokból.

A jelenleginél szigorúbb biztonsági intézkedések oka, hogy a hét végén kórházba került egyik ellenzéki szenátornak, majd két másiknak is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Emiatt a felsőházi képviselőknél vírustesztelést végeznek, és az összevont ülés kivételével egy héttel elhalasztották az e hétre tervezett alsó- és felsőházi tanácskozásokat.

Lengyelországban kedden rekordmagas napi növekményt jegyeztek, 680 új koronavírus-fertőzést mutattak ki. A legtöbb, 222 új fertőzés továbbra is a Sziléziai vajdasághoz kötődik, ahol folytatódik a bányászok általános vírusszűrése, és ahol a bányavidéken kívül más helyi járványgócok is kialakultak.

Az országban 13 093 az aktív esetek száma, a járvány március eleji kitörése óta megfertőződött 48 149 ember közül 35 056-an felgyógyultak. Eddig 1738 koronavírusos beteg hunyt el, az utóbbi 24 óra alatt hat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!