Koronavírus - Tovább gyorsult Romániában a fertőzés terjedésének üteme

Koronavírus, 2021.08.26

Tovább gyorsult Romániában a koronavírus-fertőzések terjedési üteme: csütörtökön az új esetek kéthetes mozgóátlaga meghaladta az ötszázat, a napi esetszám pedig megközelítette az ezret.

A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki jelentése szerint az utóbbi 24 órában az előző napinál százzal több, 953 új esetet diagnosztizáltak, ami csaknem kétszerese az utóbbi két hét napi átlagának. Maga a kéthetes mozgóátlag is több mint kétszerese a két héttel korábbinak: csütörtökön már 504 új eset számított volna átlagosnak.

Az utóbbi napon 17 fertőzött halt meg: ez is szinte duplája az utóbbi két hét napi átlagának.

A kórházakban több mint kétszer annyi fertőzöttet ápolnak, mint két héttel korábban: csütörtökön számuk elérte az 1658-at. Még gyorsabb ütemben növekszik az intenzív terápián ápolt súlyos esetek száma: a két héttel korábbi 98-ról 228-ra emelkedett.

Ezzel szemben az oltási hajlandóság továbbra is csökkenőben van Romániában: a beoltottak száma már csak átlagosan 7800-zal emelkedik naponta. A 19,3 milliós Romániában eddig 5,207 millió ember, a beoltható - tizenkét év feletti - lakosság 30,7 százaléka kapott legalább egy adag, koronavírus elleni vakcinát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!