Koronavírus - Ujhelyi: foglalkozni kell a járvány mentálhigiénés hatásaival

Koronavírus, 2021.07.05

A koronavírus-járvány mentálhigiénés hatásaival foglalkozó program elindítását sürgette az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője hétfőn.

A szocialista Ujhelyi István a Facebook-oldalán tartott online sajtótájékoztatón különösen fontosnak nevezte a gyermekek, diákok mentális egészségének figyelemmel kísérését és a pedagógusok felkészítését ezen problémák felismerésére és kezelésére.

Szerinte nemzeti ügyről van szó, amely felette kell, hogy álljon a pártpolitikai csatározásoknak.

Felidézte, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta a Lélelvakcina nevet viselő javaslatcsomagjára, hogy a járvánnyal összefüggő szakmai kérdéseket a politikusok hagyják meg a szakértőknek.

Megjegyezte, az elmúlt hetekben az EP közegészségügyi bizottságának tagjaként számos európai és magyar orvosszakmai szervezettel, szakszervezettel, mentálhigiénés szakemberrel és civillel egyeztetett a témáról.

Ujhelyi István kitért arra, hogy az Európai Bizottság által készíttetett felmérés szerint minden ötödik gyermek szorong a járvány miatt és minden tizediknél találtak konkrét mentális problémákra utaló tünetet.

Az ellenzéki politikus partnerséget ajánlott az ügyben a kormánynak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!