Koronavírus - Véget ért a digitális témahét

Koronavírus, 2021.06.10

Véget ért a digitális témahét, amely több ezer pedagógusnak nyújtott módszertani támogatást a koronavírus-járvány idején. A program a témahét pályázatainak online eredményhirdetésével zárult - közölte a Digitális Jólét Program (DJP) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a DJP Digitális Pedagógiai Módszertani Központja és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös rendezvényén köszöntőt mondott Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, aki felidézte, a digitális témahetet azzal a céllal indították el hat évvel ezelőtt, hogy a tanárok minél magabiztosabban alkalmazzák a digitális pedagógia módszertanát és eszközeit.

Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatt az élet sok területén kellett változtatni, így a köznevelés rendszerén is, és az elmúlt másfél év folyamatos alkalmazkodást, valamint felkészülést igényelt a tanároktól, illetve a diákoktól.

"Le kellett győzni a megszokásainkat, el kellett hagynunk a komfortzónánkat, szembe kellett nézni a digitális világ kihívásaival, és akár az ezzel kapcsolatos félelmeinkkel is" - fogalmazott az államtitkár.

A digitális témahét programjai sok ingyenes tartalommal segítették az iskolákat a megváltozott pedagógiai gyakorlat hatékony és biztonságos megvalósításában - mondta Maruzsa Zoltán.

Mint írták, Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője szerint a digitális témahéten mintegy kétszáz online előadás született és több ezer pedagógusnak nyújtottak módszertani támogatást.

Közölték azt is, a digitális témahét pályázatait több kategóriában fogadta és értékelte a szakmai zsűri. A programra az idén 649 intézmény regisztrált.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!