Koronavírus - Zsigmond Barna Pál: a járvány megfékezésére hozott magyar szabályozás illeszkedik az európai jogrendhez

Koronavírus, 2020.10.13

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott rendkívüli magyar szabályozás teljes egészében illeszkedik az európai jogrendhez - jelentette ki Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Állandó Bizottságának online ülését követően kedden.

A képviselő az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, a koronavírushoz kötődő tagállami jogi szabályozásokról folytatott konferencián a résztvevők többsége belátta, hogy a magyar intézkedések megfelelnek az európai jogszabályoknak, azonban még mindig vannak olyanok, akik jogsértéseket vizionálnak Magyarország esetében.

Kijelentette: nincs helye politikai támadásoknak, hanem jogi véleményeket kell ütköztetni a kérdést illetően. Kiemelte, az egyes intézkedéseket csak egyesével lehet vizsgálni, az Európa Tanács tagállamainak ugyanis nincs egységes jogi szabályozásuk. A tagországok jogi berendezkedését az egyes tagországok kormányának, parlamentjének, alkotmánybíróságának felhatalmazásaira és jogköreire is kitérve csak együttesen szabad vizsgálni - húzta alá.

"Nem lehet a jogszabályok egyes elemeit kiragadni, és azok alapján félreértelmezni egy tagállam egységes jogrendszerét. Előrevezető jogi vitára van szükség annak vizsgálatához, hogy veszélyben vannak-e, sérülnek-e az emberi jogok rendkívüli jogrend esetén az egyes országokban" - fogalmazott.

Figyelembe kell venni azt is, hogy nagyon sokféle megoldás lehet jogszerű, amelyek mind illeszkednek az európai jogrendbe - tette hozzá az országgyűlési képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!