Az országos csúcsot szakító Mitykó Veronika ötödik lett a súlyemelők thaiföldi világkupáján

Külföld, 2024.04.09

Mitykó Veronika kategóriájában ötödik lett összetettben a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) thaiföldi világkupáján, amely az utolsó állomása a párizsi olimpiára selejtező sorozatnak.

A 23 éves békéscsabai emelő a keddi versenynapon a nyolc indulót felsorakoztató 87 kilogrammos súlycsoportban szakításban 100 kilón kezdett, majd jó gyakorlatot mutatott be 103 kilón is, amivel megdöntötte országos csúcsát. Eddigi rekordja 102 kiló volt, amelyet tavaly december 13-án, az IWF dohai Grand Prix-jén állított fel. A phuketi viadalon a 105 kilóval is megpróbálkozott, de azzal már sikertelenül, így ebben a fogásnemben az ötödik helyen zárt.

Lökésben 114 kiló volt a kezdőfogása, amivel elbánt, s ugyanígy tett a 118 kilóval is, a 121 azonban már kifogott rajta. Fogásnemi eredménye a hatodik helyhez volt elég, míg a 221 kilogrammos összetettjével - amely csak egy kilóval van alatta a kategóriában megállapított, s 2019 januárjától érvényben levő magyar alapcsúcsnak - az ötödik helyet szerezte meg. Ez az összeredmény azonban kevés a nyári párizsi olimpián való részvételhez.

A thaiföldi világkupán csütörtökön, a befejező napon lép fel a másik magyar résztvevő, a szegedi Nagy Péter, aki a plusz 109 kilósok mezőnyében versenyez.

A vk hétfői versenynapján világcsúcsot jegyeztek fel, mindjárt kettőt is a férfiak 102 kilogrammos súlycsoportjában. A kínai Liu Huan-hua a 2018. november elseje óta élő 231 kilós alapcsúcsnál lökött egy kilóval nagyobbat, egyúttal immár az összetett világrekordja is az övé 413 kilogrammal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!