A magyar kultúra napja - Ingyenes séták a Fiumei úti sírkertben

Kultúra, 2019.01.18

A Fiumei úti sírkertben tartott ingyenes sétákkal csatlakozik a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a magyar kultúra napja programjaihoz január 22-én.

A tíz órakor induló Halhatatlan művészet - Szobrászok és szobrok című vezetésen a jelentkezők felfedezhetik a sírkertet mint szoborparkot, hiszen nemcsak a Fiumei úton nyugvó szobrászok sírjait keresik fel, hanem a sírkertben található szobrok történeteivel is megismerkedhetnek. A 14 órakor induló Ami bennem lélek című irodalmi séta kalandos életutakat, szövevényes szerelmeket, borospohár mellett elmondott történeteket mutat be - közölte a Nemzeti Örökség Intézete pénteken az MTI-vel.

"Ha valahol megtalálható a magyar kultúra, az pontosan a Fiumei úti sírkert. Hiszen számos nagy művészünk, írónk, politikusunk nyugszik ezen a nemzeti emlékhelyen, így az ide látogatók nemcsak egy sírkertet találnak, hanem kulturális örökségünk egyik legfontosabb helyszínét. A magyar kultúra olyan géniuszainak sírja található meg nálunk, mint például Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós vagy Munkácsy Mihály. A NÖRI kiemelten fontosnak tartja, hogy a Fiumei úti sírkert több legyen, mint temető, ezért számos kulturális programot tervezünk 2019-ben is" - idézi a közlemény Radnainé Fogarasi Katalin, a NÖRI főigazgatója szavait.

A január 22-én tartott sétákon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a http://fiumeiutisirkert.nori.gov.hu/sirkerti-setak oldalon lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!