Befejeződött a Pesti balhé forgatása

Kultúra, 2019.07.05

Június végén Tatán, a részben lángba boruló gyerektáborban játszódó jelenet rögzítésével fejeződött be az új magyar vígjáték, a Pesti balhé forgatása - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a több kisfilmet és sorozatot jegyző rendező, Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi) első nagyjátékfilmjét két hónapon keresztül több mint 30 helyszínen forgatta a stáb, dolgoztak a régi Skála Metró áruház tetején, a Király fürdőben és a 150 éves kőbányai pincerendszerben is.

Az akciókkal, bunyókkal, menekülésekkel tarkított komédia fordított rablási történetet mesél el, amelyben egy valódi műkincs és a fiatal magyar művész összetéveszthetetlenül egyedi festménye körül forognak az események.

A közleményi idézi Lóth Balázs rendezőt, aki elmondta, hogy forgattak esőben, zúzmarában, kánikulában, éjszakában, hajnalban, valamint földön, vízen, levegőben, quadról, drónról és még víz alatt is, napi 12-14 órán keresztül. "Az első perctől kezdve az motivált minket, hogy olyan filmet készítsünk, ami humorban, helyszínekben, képi megoldásokban is meglepő, de egyben nagyon szórakoztató élményt nyújt a nézőknek" - tette hozzá.

Mint írják, a színészekre mozgalmas munka várt és intenzív fizikai felkészülés előzte meg a kamerák előtti fellépésüket. A legveszélyesebb feladatok Szabó Simonnak jutottak, aki önként vállalta, hogy kaszkadőr segítsége nélkül oldja meg a nehezebb jeleneteket is. Így ha a helyzet azt kívánta, lezuhant két méter magasból, bunyózott és egyszer még a ruhája is lángra kapott. Alapos tréninget kapott Gulyás Kiss Zoltán kaszkadőr szakértőtől, akivel különórákon gyakorolta be a helyes koreográfiákat.

A Petrik Andrea, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Szabó Simon, Inotay Ákos és Hegedűs D. Géza főszereplésével készülő film várhatóan a jövő év elején érkezik a magyar mozikba az InterCom forgalmazásában.

A Pesti balhé forgatókönyvét Lóth Balázs, Kis-Szabó Márk és Inotay Ákos írta, a produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látja el. Az operatőr Balázs István Balázs, a látványtervező Fekete Anna, míg a film jelmeztervezője Kovács Andrea.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!