EKF - Idén is megrendezik a Holtszezon irodalmi fesztivált februárban Veszprémben

Kultúra, 2023.01.26

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben.

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a Holtszezon a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt irodalmi rendezvénye, amely azokra a határműfajokra - fantasy, képregény, dalszöveg, hip-hop, sci-fi, krimi - helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek, de ritkán találkozhatnak velük kulturális eseményeken.

A négy nap alatt az alkotóműhelyek és előadások mellett a Magyar Krimiszemle szervezésében először rendeznek krimitalálkozót, és a fesztivál ad majd otthont a 2023-as év egyik legnagyobb magyar hip-hop ünnepének, amelyen olyan népszerű zenészek lépnek színpadra, mint például Beton.Hofi.

A szervezők tájékoztatása szerint több nemzetközi alkotó is csatlakozik az eseményhez, köztük Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló és Kira Poutanen finn ifjúságiregény-szerző.

A Holtszezon fesztiválra látogatókat nemcsak a magyar zenészek és zenekarok - a Platon Karataev, Beck Zoli, iamyank vagy Szűcs Krisztián - koncertjei várják, de Vecsei H. Miklós színész koncertszínházi előadásán is részt vehetnek.

Idén a színház világának a tavalyinál jóval jelentősebb szerepet szánnak, a Hangvilla stúdiószínpadán kísérletező színpadi műfajok és színházi nevelési programok is helyet kapnak.

A közleményben hangsúlyozták: a Holtszezon rendezvényei idén is ingyenesen látogathatók, de lesznek események, amelyekhez előzetes regisztráció szükséges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!