TV műsor

Julianna Avdejeva ad koncertet a Müpában

Kultúra, 2019.01.09

Julianna Avdejeva orosz zongoraművésznő szólóestjével kezdődik el január 15-én az idei MVM Koncertek - A Zongora sorozat a budapesti Müpában.

A koncerten Debussy- és Chopin-darabok, valamint Muszorgszkij Egy kiállítás képei című műve hangzik el - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Julianna Avdejeva Moszkvában született 1985-ben, zongorázni ötéves korában kezdett el a Gnyeszin Zeneiskolában. Fiatal kora ellenére széles repertoárral rendelkezik, kritikusai körében főként Chopin műveinek interpretációjával vált elismertté, 2010-ben megnyerte a varsói Chopin-versenyt. A művész fellépett már a Londoni Filharmonikusokkal, az Új Japán és a Hong Kongi Filharmonikusokkal, a moszkvai Csajkovszkij Szimfonikus Zenekarral, koncerteket adott a Salzburgi Fesztiválon, a londoni Wigmore Hallban és a moszkvai Csajkovszkij Teremben, turnézott az Academy of St Martin in the Fields kamarazenekarral.

A Zongora-sorozatban idén mások mellett Jevgenyij Kiszin, Grigorij Szokolov, Arkagyij Volodosz és Nyikolaj Luganszkij ad majd szólóestet.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!