Július végéig még lehet jelentkezni a közmédia tehetséggondozó programjába

Kultúra, 2022.07.15

Meghosszabbított határidővel, július 31-éig várja a közmédia a jelentkezéseket ingyenes tehetséggondozó programjába.

A közmédia "páratlan karrierlehetőséget kínál" a televíziós és rádiós szakma iránt érdeklődőknek egy világszinten is kiemelkedő technikai feltételeket biztosító környezetben. A fiatalok mentor támogatásával, gyakorlatorientált formában ismerkedhetnek meg a szerkesztő-riporteri feladatokkal a műsorgyártásban, valamint egyéni beszédtechnikai képzést is kaphatnak - írták az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Úgy fogalmaztak: ezúttal is megnyitja kapuit a média iránt érdeklődő, legalább érettségivel rendelkező vagy akár jelenleg is ezen a területen felsőfokú tanulmányokat folytató, illetve friss diplomás fiatalok előtt a közmédia. Az ingyenes tehetséggondozó program hosszú távú célja az utánpótlás kinevelése tartalmi és produkciós területre. A programban a résztvevők kompetenciafejlesztését személyes mentor iránymutatása és egyéni beszédképzés is biztosítja. A fiatalok a televíziós és a rádiós szakma alapját jelentő szerkesztő-riporteri tevékenységgel ismerkedhetnek meg a műsorgyártásban, miközben a szakma legjobbjaitól tanulhatnak - írták.

A program az elméleti ismeretek átadása mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektet: a fiatalok közvetlenül vehetnek részt a munkafolyamatokban, hogy átfogó képet kapjanak a rádiós és televíziós műsorgyártás menetéről, és akár önállóan is megállják helyüket szerkesztői vagy riporteri feladatkörben - tették hozzá.

A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány tehetséggondozási programja azokat az érettségi után álló fiatalokat keresi, akik életpályájukat egy professzionális médiaszakmai szervezetnél képzelik el. Az eredeti, július 15-ei jelentkezési határidőt meghosszabbították július 31-éig. Bővebb információ a media-akademia.hu oldalon található.

A program szeptember 5-én kezdődik, lezárultával a legeredményesebb résztvevőknek a közmédia állás- és karrierlehetőséget kínálhat - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!