Liszt és Berlioz művei szólnak a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar online maratonján

Kultúra, 2021.01.28

Liszt és Berlioz művei szólalnak meg a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa online zenei maratonján február 6-án.

Az ingyenes programban szerepelnek szólózongora-koncertek, gyerekeknek szánt matinéhangverseny és kórusművek, megszólal Liszt két zongoraversenye és Prométheusz című szimfonikus költeménye, Berlioz Fantasztikus szimfóniája, valamint Liszt-kórusmű és a komponista néhány darabjának dzsesszfeldolgozása is hallható lesz - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A maraton fellépői között lesz Bogányi Gergely, Báll Dávid, Fejérvári Zoltán, Balog József, Palojtay János, Balogh Ádám zongora- és Szűcs Máté brácsaművész, a Jazzical Trió és a Szent Efrém Férfikar.

A MÁV Szimfonikus Zenekar Daniel Boico, az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté, a Győri Filharmonikus Zenekar pedig Berkes Kálmán vezetésével lép színpadra, míg a Pannon Filharmonikusokat Vass András, a Budapesti Fesztiválzenekar záróhangversenyét Fischer Iván vezényli.

"A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös maratonja minden évben kitüntetett, különleges nap, intenzív közösségi élmény a nézők és a szakma számára egyaránt. Az, hogy a programsorozat ebben a rendkívüli évben online valósul meg, és ez a közösség most a digitális felületeinken találkozhat, első pillantásra talán kompromisszumnak tűnhet, ám valójában sokkal inkább lehetőség. Így ugyanis reményeink szerint még többen kaphatnak ízelítőt Liszt és Berlioz zsenialitásából, kreativitásából: itthon és a világ számtalan pontján" - idézi a közlemény Káel Csabát, a Müpa vezérigazgatóját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!