TV műsor

Meghalt Black (Colin Vearncombe), a Wonderful Life előadója

Kultúra, 2016.01.27

Elhunyt Colin Vearncombe, művésznevén Black, aki 1987-ben megjelent hatalmas slágerével, a Wonderful Life-fal lett világszerte ismert. A brit énekes kedden 53 évesen halt meg, egy két héttel ezelőtti autóbalesete következményeként.

Vearncombe Black név alatt nyolc albumot jelentetett meg, Colin Vearncombe-ként további hatot, de az 1987-es Wonderful Life című album sikerét később nem tudta megismételni. Erről a lemezről a címadó dal mellett a Sweetest Smile is sláger lett - írta a The Guardian online kiadása.

Az énekes halálhírét családja tudatta Black Facebook-oldalán. Colin Vearncombe két héttel ezelőtt az írországi Cork repülőtere közelében szenvedett autóbalesetet, ami után kritikus állapotba került. Azóta mesterséges kómában tartották, de nem tudták megmenteni.

Liverpoolban született, első kislemeze, a Human Features 19 éves korában, 1981-ben jelent meg. A Wonderful Life kislemezként 1986-ban került piacra, de csak akkor kezdték világszerte játszani a rádiók, miután egy évvel később az A&M kiadó újra kiadta és kijött a nagylemez is. Black egy 2014-es interjúban a kiadót okolta azért, hogy a Wonderful Life-ot nem követték újabb sikerek.

Utolsó stúdióanyaga Blind Faith címmel tavaly jelent meg és jó kritikákat kapott - a borító félreérthetetlen utalás a Wonderful Life borítójára, illetve az azóta eltelt évekre. Corkban élt volt feleségével és négy fiával.
http://www.theguardian.com/music/2016/jan/26/colin-vearncombe-dies-the-voice-of-black-aged-53
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!