TV műsor

Meghirdették az idei Design Menedzsment Díj pályázatát

Kultúra, 2021.04.29

Meghirdették az idei Design Menedzsment Díj pályázatát, az egymillió forinttal járó elismerésre a szervezeteket online lehet jelölni május 10-ig, ugyanakkor a társulások saját magukat is nevezhetik, ebben az esetben a nevezés határideje június 1. - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala csütörtökön az MTI-vel.

Az díj célja elismerni a designtudatos szemléletben, a formatervezés alkalmazásában és szakszerű menedzselésében élen járó szervezeteket. A Magyar Formatervezési Tanács idei pályázatán az elismerésre bárki jelölhet vállalkozásokat, nonprofit intézményeket. Az odaítéléséről felkért bírálóbizottság dönt, a különböző értékelési szempontok között szerepel például a designmenedzsment-szemlélet beépülésének mértéke és szintje a szervezet működésébe, innovációs folyamataiba - olvasható a közleményben.

Mint írják, a kiírás megújult formában ismét olyan szervezetek pályázatát vagy más általi jelölését várja, amelyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is. Az elismerések átnyújtása várhatóan a Magyar Formatervezési Díjakkal együtt történik meg, a Budapest Design Week részeként.

A bíráló bizottság tagjai többek között Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. elnök vezérigazgatója; Bachmann Bálint építész, egyetemi tanár, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora; Bendzsel Miklós, a Magyar Mérnökakadémia elnöke; Nemes Attila művészettörténész, a Kitchen Budapest társalapítója; valamint Vargha Balázs grafikusművész, egyetemi adjunktus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika tanszékének vezetője - emlékeztet a kommüniké.

A Design Menedzsment Díjat (DMD) a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) 2009-ben hozta létre azzal a céllal, hogy elismerje azokat a szervezeteket, amelyek példaértékű eredményeket és sikeres működési modelleket mutatnak fel a designmenedzsment stratégiai integrációja által, hazai és nemzetközi érdeklődést keltve.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!