Szabály és szabálytalanság címmel látható tárlat az MNB Budai Központjában

Kultúra, 2022.05.27

Szabály és szabálytalanság - az absztrakció végtelen világa címmel látható pop-up kiállítás Petrányi Zsolt rendezésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által életre hívott képzőművészeti gyűjtemény műveiből az MNB Budai Központjában szombaton.

Az MNB Arts & Culture soron következő kiállítása a Műtárgyak Éjszakája Fesztivállal együttműködésben valósul meg - olvasható a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Maurer Dóra, Rákóczi Gizella és Károlyi Zsigmond képviseli a szabályok mentén való alkotást, míg Frey Krisztián, Hortobágyi Endre, Lakner László a szabadabb alkotói metódust. Reigl Judit, Gellér B. István, Szinyova Gergő munkássága pedig épp arra bizonyíték, hogy a szemléletek megférnek egymás mellett, mert munkáik egyensúlyt teremtenek a lehetőségek között - áll a közleményben.

Minden kiállított művésztől a tárlat három alkotást mutat be. A tárlat szombaton 10 és 18 óra között tekinthető meg. 13 órától Benyovszky-Szűcs Domonkos, 16 óra 30 perctől Petrányi Zsolt tárlatvezetésével látható. A programok ingyenesek, azonban regisztrációhoz kötöttek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!