Szarvas Ferenc a PesText írópályázat szakmai díjasa

Kultúra, 2022.07.25

Szarvas Ferenc Outsourcing című alkotása nyerte a szakmai díjat a PesText világirodalmi fesztivál idei, Forrás hívószóra kiírt irodalmi pályázatán a zsűri döntése alapján.

Idén kétszáznál is több anyag érkezett a PesText pályázatra. Az előzsűrizésnél a rövidprózák taroltak, de a legjobb tizenegybe néhány vers és kísérleti szöveg is bekerült. Az előválogatást követő főzsűrizést Halász Rita, Bartis Attila és Cserna-Szabó András végezte - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az Outsourcing című írás, illetve a többi döntős mű elsőként a SZIFONline-on olvasható, hétfőtől augusztus 20-ig lehet szavazni arra, melyik pályázó nyerje a közönségdíjat (https://www.szifonline.hu/pestext/pestext-2022).

A szakmai és közönségdíjas alkotásokat lefordíttatják angolra, szerzőik bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak az idei PesText fesztiválra.

A világirodalmi fókuszú PesText ősszel negyedik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében. Az eseményt a tervek szerint szeptember 28-tól október 1-ig tartják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!