Vasárnap kezdődik a Győri Reneszánsz és Barokk Hét programsorozata

Kultúra, 2021.06.23

Június 27. és július 3. között rendezik meg a Győri Reneszánsz és Barokk Hetet, a régizenei találkozó programjában koncertek, valamint ének- és hangszeres mesterkurzusok is szerepelnek - közölte a szervező Harmónia Művészeti Iskola az MTI-vel.

A mesterkurzusokra jelentkezők furulya, barokk hegedű, cselló, csembaló, fortepiano, kamarazene és barokk ének kurzusokon mélyíthetik tovább régizenei tudásukat és sajátíthatják el a korabeli előadásmódot.

A program vasárnap este kezdődik a Bacchus Consort régizenei együttes koncertjével a Harmónia-udvarban. Az előadás során dél-amerikai népzenét és 18. századi spanyol barokk zenét hallhatnak a látogatók.

Másnap a Harmónia-teremben a Custos Consort régizenei együttes ad koncertet, amelyen Shakespeare és korának zenéjét mutatják be.

Kedden a Solis Consort Régizenei Műhely a régmúlt muzsikáját viszi el Hangos híradás címmel a Harmónia-terembe, míg szerdán Horváth Anikó csembalóművész tart előadást Gondolatok a csembaló mellett címmel.

Július 1-jén a Duó Spirito Schubert és Xaver Mozart zenei világába repíti a résztvevőket a vámosszabadi Zenekápolnában.

A mesterkurzusok hallgatóinak koncertje július 2-án délután négy órakor kezdődik a Harmónia-teremben, a zárókoncert pedig július 3-án 11 órától lesz hallható, szintén a Harmónia-teremben.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a koncerteken és az előadáson kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!