Ukrajnai háború - Idegenrendészet: a menekülők csak hétköznap nyújthatják be menedékes kérelmüket

Orosz-ukrán háború, 2022.05.13

A korábbiaktól eltérően az Ukrajnából menekülők a Budapest X. kerületi Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a továbbiakban kizárólag hétköznap, nyitvatartási időben nyújthatják be menedékes kérelmüket - közölte az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) pénteken az MTI-vel.

A főigazgatóság azt javasolja, hogy az érintettek az ügyfélszolgálatra érkezés előtt előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, amelyet megtehetnek a "Menedekes" applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Az applikációt letölthető az OIF honlapjáról, és az adatok elektronikus megküldésével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges.

Közölték: a honlapukon továbbra is folyamatosan frissítik a háború elől érkezőknek szóló, három nyelven elérhető tájékoztatóikat.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta - péntek reggeli adatok alapján - eddig 21 320 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 11 647 ember esetében született elismerő döntés - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!