A fascia problémái és kezelésük

PR-cikkek , 2024.03.09

A fascia testünk működésének egyik elengedhetetlen segítője.

Fascia Biztosítja a gördülékeny, fájdalommentes mozgást, védelmet nyújt és fontos információkat szolgáltat az agynak más szervek állapotáról. Emiatt megbetegedése kellemetlen tünetekkel járhat, amelyeket érdemes mihamarabb kezelni.

Mi a fascia?

A fascia egy rostos kötőszövet, amely megtalálható az izmaink körül, a bőr alatt, az erek és idegrostok, de még egyes belsőszervek körül is. Különálló rétegekből áll, amelyek között hialuronsav termelődik, biztosítva a könnyed csúszást. Feladata a gördülékeny mozgás biztosítása mellett a védelem, a szervek pozíciójának és alakjának megőrzése, de a fájdalom és egyéb érzetek továbbítása is az agyba.

Honnan tudhatjuk, ha baj van?

A fascia megbetegedésének, nem megfelelő működésének leggyakoribb jele a lokalizált fájdalom. Amennyiben valami miatt nem biztosított a szövet működése, a mozgás – de egyes esetekben akár a pihentetés – is fájdalommal járhat az adott területen. Ennek enyhébb megnyilvánulása lehet az érzékenység, amely szintén mozgás hatására, vagy érintésre jelentkezik.

Szintén problémát jelenthet az izommerevség és az ebből eredő mozgás beszűkülés. Ezen esetekben a fascia rétegei közötti rendellenesség kihat a környező izmok működésére is, azok megbetegedése nélkül is izomproblémákhoz hasonló tünetek jelentkeznek.

Hogyan kezelendő a probléma?

A fascia nem megfelelő működését okozhatja gyulladás, vagy az életmódból eredő problémák. Az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód lelassíthatja a szövetek regenerációját, így megvastagodnak az egyes fascia rétegek, illetve csökken közöttük a hialuronsav szintje. Ezáltal kialakulnak a fent említett tünetek.

Amennyiben a problémát gyulladás okozza, fontos először ezt kezelni. Ha – ezzel szemben vagy emellett – az életmódban is változtatásokra van szükség, ezeket szintén érdemes mihamarabb elkezdeni. Mindemellett ajánlott a fascia masszírozással való kezelését is kipróbálni.

Ennek során a masszőr kézzel nyomást fejt ki az adott területre, majd elmozdítja az esetlegesen összetapadt fascia rétegeket. Ez ugyan fájdalommal járhat, hatására azonban megindul a már említett szövetek regenerációja és a hialuronsav termelése is. A szervezet öngyógyító folyamatokba kezd, hiszen egyéb rendellenesség hiányában ez akár teljes mértékben megoldhatja a problémát.

A Central Harmony Massage Studio Budapest szívében várja vendégeiket, akár fascia problémák kezelésére is. Szakképzett munkatársaik tudásuk és személyes konzultáció révén pontos képet alkotnak a fennálló panaszokról, majd a lehető legjobb kezelést választva segítik a gyógyulást. Foglalj időpontot még ma és tapasztald meg újra a könnyed és fájdalommentes mozgás élményét!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!