A villanypásztor több területen is alkalmazható

PR-cikkek , 2024.01.22

Igaz ez a földrajzi tulajdonságokra és tevékenységre, célra egyaránt.

Villanypásztor A villanypásztor egy nagyon rugalmas rendszer, a felállítása gyorsan, egyszerűen megoldható, a nem feltétlenül sík terepen is könnyedén telepíthető. Ezenkívül számtalan problémát megelőzhetünk vele és egy adott terület számára is ideális védelmet képes nyújtani a különböző külső hatásokkal szemben.

Hatásos védekezés sérülésmentesen

Az egyik legnagyobb tévhit az elektromos kerítésekkel kapcsolatban, hogy kárt tesznek a testi épségünkben vagy éppen a haszon- és vadállatokban, akik “ellen” használjuk őket. Ez a gyakorlatban egyáltalán nem igaz. Erre tökéletes példa a Vinex villanypásztor szolgáltatása, ami bebizonyítja, hogy az elektromos kerítés valódi célja csupán az, hogy maximum egy kellemetlen élményt okozzon azok számára, akik a be- vagy kijutással próbálkoznak, hogy a későbbiekben garantáltan ne legyen kedvük hozzá.

Ezzel egy egyértelmű és határozott jelzést, figyelmeztetést adhatunk a kíváncsiskodók számára anélkül, hogy bármilyen sérülést okoznánk. Ezért is számít olyan hatékony védekezésnek a villanypásztor, amivel megóvhatjuk a földjeinket, erdőinket, növényeket és még a vadállományt sem éri kár.

Ez egy humánus és hatásos módja a korszerű legeltetéstechnikának, de az állattenyésztés mellett még otthonunkban, a családi ház kertjében is használhatjuk a rendszert, hogy a házi kedvenc ne kóboroljon el vagy ne tapossa le a virágokat, dísznövényeket, kiskertet.

Az elektromos kerítés előnye, hogy hatalmas területeket le lehet vele fedni. Ha legeltetéshez alkalmazzuk, akkor pedig mobilis megoldások is elérhetőek, amelyeket viszonylag gyorsan át lehet telepíteni, hogy új legelőket alakítsunk ki a haszonállatok számára.

Milyen területeken lehet használni villanypásztort?

A mezőgazdaságban rengeteg helyen van jelen, mivel ezzel megfelelően védekezhetünk a vadkár ellen, ahol a legnagyobb veszély nem az, hogy az állatok kicsit megdézsmálják a termést, hanem az, hogy letapossák a friss hajtásokat, terményeket. De még az állattenyésztéshez, növénytermesztéshez, gyümölcsösök gondozásához, szőlőtelepítésekhez, erdőgazdálkodásban, a faiskolák megóvásához, háztáji gazdaságok állatállományának kezeléséhez és a házi kedvencek biztonságos tartásához használják.

Nincs univerzális megoldás

Ezt úgy kell érteni, hogy minden egyes cél más-más villanypásztor kialakítást igényel. Eltérő teljesítmény kell például kisebb állatok tartásához, mint a nagyobbakhoz.

Ezért is fontos előzetesen felvenni a kapcsolatot szakemberrel, aki segít nekünk eligazodni a villanypásztorok világában. A teljesítmény mellett a többi kiegészítő is variálható: fix és mobilis oszlopok, különböző méretű szalagok és még a technika is eltérhet az egyes kialakításoknál.

A villanypásztor-készülék kiválasztása során pedig kiemelten oda kell figyelni, hogy csak szabványos, hiteles terméket telepítsünk a rendszerbe.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!