Állítható magasságú íróasztal és ergonomikus szék a hátfájdalmak ellen

PR-cikkek , 2024.03.03

Ha ülőmunkát végzel, akkor bizonyára te is érezted már úgy egy-egy nap végén, hogy mindened fáj.

Munka A hátfájás, a nyakfájás sajnos gyakori velejárója minden olyan munkának, amit egyhelyben ülve kell végezni. Ahogy telnek az évek, úgy a probléma is egyre többször kerül elő, végül akár krónikus fájdalmak is jellemzőek lehetnek. A megoldás amellett, hogy rendszeresen mozogjunk a szabadidőnkben, az, hogy igyekezzünk minél ergonomikusabb munkakörnyezetet kialakítani. Ehhez kulcsfontosságú a megfelelő íróasztal és szék kiválasztása.

Nem tudsz egész nap jó tartással ülni

A problémát alapvetően az okozza, hogy nem megfelelő a testtartásunk, miközben dolgozunk. Erre azonban csak látszólag nyújt egyszerű megoldást, hogy figyeljünk arra, hogy szabályosan üljünk.
Aki próbált már 6-8 órát egyfolytában a számítógép előtt tölteni, az tudja, hogy képtelenség folyamatosan egyenes háttal ülni. Az ember előbb-utóbb elkezd pozíciót váltani, mocorogni, fészkelődni, így lehetetlenség egész nap figyelni a helyes tartásra.

A jó bútorok aranyat érnek

Ez az oka annak, vagy a megoldási inkább a megfelelő irodai bútorokban keresendő. Nagyon sokat segíthetsz magadon, ha olyan széket és íróasztalt vásárolsz, ami a lehető legtöbb módon állítható, így teljes mértékben az igényeidre tudod szabni őket.

Az állítható magasságú íróasztal azért nagyon előnyös, mert mi sem vagyunk egyforma magasságúak. Ennek ellenére a legtöbb asztal és íróasztal magassága fix. Ez azt jelenti, hogy van, akinek túl magas, van, akinek túl alacsony, és a legkevesebben azok vannak, akinek pont jó az asztal magassága.

Ha állítható magasságú az íróasztalod, ezt a problémát ki tudod küszöbölni, sőt, akár állva is dolgozhatsz, ami sok esetben nemcsak a hátfájdalmakon tud segíteni, hanem számos embernél a koncentrációt is javítja, ha tud egy kicsit mozogni munka közben. A Liftor többféle lehetőséget is kínál, nézz szét a kínálatban!

Egy ergonomikus szék szintén sokat segít a fájdalmak elkerülésében. Megtámasztja a derekadat, be tudod állítani a megfelelő magasságot, dőlést, így képes leszel hosszú időn át az egészséges testtartásra. Könnyebben elkerülöd az előregörnyedést, ami a legtöbb hátfájdalom okozója.

Kísérletezz bátran!

Érdemes az íróasztallal több beállítást is kipróbálni, illetve az álló és az ülő helyzetet váltogatni a nap folyamán, hogy kitapasztald, neked hogy a legkényelmesebb, valamint váltogathasd kedvedre a pozíciókat.

Hosszú távon ez sokat segíthetsz a tartásodon, valamint az esetleges fájdalmakon, illetve azok megelőzésében.

A fotó forrása: ChayTee - stock.adobe.com
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!