Az épített vagy a festett francia köröm az igazi?

PR-cikkek , 2024.04.26

A francia manikűr, amely letisztult és természetes megjelenésével vált világszerte népszerűvé, eredetében nem is francia, hanem valószínűleg amerikai lehet.

Egy 18. századi francia orvos, Sitté által kifejlesztett technikaként indult, célja pedig a körmök egészségének megőrzése volt.  

Az igazi áttörést azonban egy bizonyos Jeff Pink hozta meg az 1970-es években, amikor Los Angeles-i színészek számára alkalmazta a technikát, hogy minden jelenethez tökéletesen illeszkedni tudjanak a körmök. A fehér mosolyvonal és a natúr vagy rózsaszín alapszín mindig elegáns megjelenést biztosít, amihez a Roniki glitter poly gel 02 típusa hozzáadott ragyogást nyújt.

Az épített francia köröm előnyei és főbb jellemzői

Az épített francia manikűr speciális anyagok, például zselé vagy porcelán felhasználásával készül, amelyek a köröm meghosszabbítását és megerősítését szolgálják. Ezáltal hosszabb tartósságot és erősebb körmöket kapunk. Különösen ajánlott azok számára, akiknek a körmei munkájuk során erős mechanikai hatásoknak vannak kitéve, de akár már egy otthoni nagytakarítás is sokszor körömgyilkos lehet kevésbé tartós technikák alkalmazása esetén.  

A Roniki által kínált poly gélek organikus nyersanyagokból készülnek, egyszerű felhordást és gyors száradást biztosítanak, míg a színpompás kínálat további egyediséget és divatos megjelenést tesz lehetővé.

A festett francia köröm könnyedsége és gyakorlati előnyei

A festett francia manikűr a hagyományos fehér csík és rózsaszín alapszínű festékkel történő kialakítását jelenti, ami gyors és egyszerű megoldás. Különösen ideális választás lehet azok számára, akik kevés időt tudnak a szalonban tölteni, például az örökké rohanó business womaneknek.  

A technika könnyű eltávolíthatósága és a gyors változtatási lehetőség előny, ugyanakkor a tartósság ebben az esetben általában rövidebb, és a köröm hamarabb kopik le, ha nem vigyáznak rá eléggé.

Melyiket válasszuk?

Az épített és a festett francia köröm közötti választás nagymértékben függ az ügyfél életmódjától és preferenciáitól. Az épített verzió tartósabb és erősebb, ideális lehet akár nehéz fizikai munkát végzők számára. A festett verzió gyorsabb elkészíthetősége miatt kedvelt, ideális az irodai környezetben dolgozók vagy azok számára, akik gyakran változtatják megjelenésüket.  

Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, így az egyéni szükségletek alapján érdemes választani.

A francia manikűr továbbra is az egyik legkedveltebb körömdíszítési forma, mely eleganciát és stílust kölcsönöz viselőjének. Lehetőség van díszítésre is, divatos megközelítésben a gyűrűs ujjak gyakran más mintát kapnak, akár a francia csíkot teljesen elhagyva, akár annak megőrzése mellett. Így az elegancia párosul egy kis extra dizájnnal is. Te is imádod a francia körmöket? Mi is!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!