Debrecen – hozzuk magunkat formába

PR-cikkek , 2024.01.16

Mindannyian jól tudjuk, hogy a napi kötelezettségek körforgásában a terveink gyorsabban tűnhetnek el, mint szeretnénk.

Zöldség-gyümölcs Ezért hoztunk pár egyszerű tippet, melyekkel fizikailag és mentálisan is fitten tarthatjuk magunkat és még a legelfoglaltabb emberek számára is megoldást jelenthet.

Cserélje le az édességet gyümölccsel

Valószínűleg sokan ismerjük az édességfüggőséget. A cukor azonban káros a szervezetünkre, ezért, ha lehetőség van rá, akkor korlátozzuk. Mit szólna, ha az édességet gyümölccsel cserélné le, ami szintén rostban gazdag? Az akciós újságok debreceni kiadványaiban rengeteg előnyös árú gyümölcsöt találni. De a fontos szabályt ne feledje, hogy üres hassal ne menjen bevásárolni, mivel könnyebben beleeshet a hibába, hogy éhesen minden megvesz, amit lát. Számos tanulmány azt is bebizonyította, hogy azok, akik ettek, mielőtt felkeresték volna a szupermarketet, kevésbé vásárolnak egészségtelen termékeket. Az egészsége a pénztárcájának is jót tesz. Azok, akik otthon főznek, egészségesebben étkeznek, sok pénzt takarítanak meg, és magabiztosabbak.

Cserélje ki a fehér kenyeret teljes kiőrlésű kenyérrel

A fehér kenyérhez képest a teljes kiőrlésű kenyér több rostot tartalmaz, ami nemcsak feltölt, de az emésztést is javítja. A teljes kiőrlésű kenyér általában energiadúsabb, mint a fehér kenyér. Emellett alacsonyabb a glikémiás indexe, így nem okoz akkora vércukorszint-ingadozást sem.   Tekintettel arra, hogy a teljes kiőrlésű kenyér különösen gazdag rostokban, egészségesen és tisztán tartja a beleket. A fehér kenyérhez képest akár háromszor annyi rostot tartalmazhat. Lapozza át a szórólapokat az Ön városában, köztük Debrecen városában is és keresse a teljes kiörlésű termékek széles skáláját kedvező áron.

Tartsa be a szükséges folyadékbevitelt

A szervezet víztartalma körülbelül 60%. Természetesen ez a szám nem pontos, mivel a szervezet életkorától, aktivitásától és élettani állapotától függően változhat. Minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb a víztartalmunk. Vízfogyasztás nélkül az ember maximum 24-48 órát képes túlélni. Ez után az idő után azonban beindul a kiszáradás, amely számos szerv károsodásáért felelős. Azonban nem minden folyadék alkalmas az ivási rendszerbe való felvételre. Természetesen az alapnak tiszta víznek kell lennie. Ne féljen a klasszikus ivóvíztől, amely általában a csapból folyik. Közép-Európa államait általában a legjobb minőségű ivóvíz jellemzi, így nem kell aggódnia Debrecen városában sem. Ha szeretné feldobni ivási rendszerét, próbáljon ki cukrozatlan gyógyteákat, vagy facsarjon fél citromot egy pohár vízbe. Az ásványi anyagok és a szénsavas vizek azonban ne legyenek állandó részei a bevitt folyadéknak. Ugyanez vonatkozik a gyümölcslevekre is. Nagyon ritkán kényeztesse magát velük. Az ízesített vizek, az édesített teák vagy a kávé azonban egyáltalán nem ajánlott folyadékpótlásra. Ezek által nem csak folyadékot juttat a szervezetébe, hanem rengeteg cukrot és mesterséges anyagot is. Kerülje el ezeket az italokat, és inkább válassza a természetes ivóvizet. Egyes fitneszszakértők azt javasolják, hogy étkezés előtt fogyasszunk vizet a fogyás garantált módjaként.

Meditáljon legalább napi 30 percet

A meditáció egy nagyszerű relaxációs technika, amely segít kezelni a stresszt, javítja a memóriát és csökkenti a vérnyomást. A meditáció az elme aktív edzése, amely nemcsak az önbizalmat növeli. Különféle meditációs programok vannak, amelyek az érzéseket és gondolatokat hangsúlyozzák, valamint a test és az elme ellazulását. Másrészt a meditációnak nincsenek káros mellékhatásai, és akár gyógyszeres kezelés közben is lehet alkalmazni. Az elmúlt három évtizedben a meditáció iránti érdeklődés még a nyugati kultúrában is rendkívül megnőtt. Sok pszichiáter elismerően alkalmaz meditációs technikákat pácienseinél kezelés részeként.

Az abszolút legegyszerűbb módja annak, hogy formába lendüljünk, és nem utolsósorban, hogy az hosszú távon is megmaradjon, ha a mozgást bevisszük a mindennapjainkba. Próbáljon meg minden tevékenységet mozgással végezni, legyen az akár a munkahelyén, akár otthonában. Például sétáljon el az élelmiszerboltba vagy a bevásárlóközpontba, használja a lépcsőt a lift helyett, vagy gépjármű helyett használja a kerékpárt, mely segítségével  gyorsabban eljuthat A pontból  B pontba.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!