Dekoratív megoldások a falak burkolására

PR-cikkek , 2023.11.20

Az otthonunk falainak színéről mindig megoszlik a család véleménye.

Nagyszoba Akad, aki inkább a fehér mellett döntene, mást nem is tud elképzelni. Van azonban olyan is, aki úgy van a fehérrel, hogy már sivárnak, unalmasnak találja. Ilyenkor jól jön egy kis kreativitás, egy olyan egységes megoldás, ami mindenkinek előnyére válhat.  

A magazinokban vagy az interneten látott lakások attól lesznek stílusosak, hogy a falak nem egyhangúak. A lakók telepakolják élettel és dinamikával, így sokkal élhetőbbé válik a környezet.

Az alábbi írásunkban olyan dekoratív megoldásokat mutatunk, amelyek remek választások lehetnek fehér falak burkolására.

Tippek elegáns burkoláshoz

A Tiissa beltéri falburkolatai szerencsére olyan természetes hatást keltenek, amelyek bármely otthonban megállják a helyüket. Nem kell túlgondolni, hiszen tulajdonképpen szín függvényében bárki könnyedén megtalálhatja a neki tetsző darabot. A dekoratív és stílusos panelekből létezik fa- és kőhatású típus, de ott van a levélmintás változat is. Attól függően, hogy melyik helyiségbe szeretnénk ezeket felhelyezni, kiválaszthatjuk a legtökéletes panelt.

Gyakran például olyan tereket akarunk burkolni, amelyekhez nehezen lehet hozzáférni, ahol az adott burkoló anyagot túl sokat kellene szabdalni. A panelek kapcsán az a jó hírünk, hogy ezekhez csupán egy szúrófűrészre van szükség, hiszen nagyon könnyen méretre lehet őket vágni. Amikor tehát az előszobában, a lépcső melletti falnál akarunk ilyesfajta burkolatot használni, akkor ott kiváló megoldás lehet, hiszen ennél egyszerűbben egyik esetben sem lehet lépcsőzetes és tökéletesen passzoló paneleket a falra helyezni.

Fahatású megoldások

A beltéri falburkolatok között nagyon nagy népszerűségnek örvend mostanában a fa, amelyet többféle árnyalatban és méretben beszerezhetünk. Felhelyezésük szintén nem igényel sok eszközt vagy tudást, hiszen csupán méretre kell őket vágni, majd a rögzítők segítségével mehetnek is fel a falra.

Ezzel a stílusos és dekoratív panellel nagyon szépen kiemelhetünk egy-egy kisebb falszakaszt, de kiváló választás egy teljes falfelületre is. Óvatosan bánjunk vele, egy adott helyiségben mind a négy falat bevonni kicsit túlzás, ráadásul szűkíteni fogja a teret. Elég tehát egy kisebb szakaszt, esetleg egy falat beburkolni vele, hogy a megfelelő hatást érhessük el.

Mi a helyzet a nem mindennapi falburkolatok terén?

A beltéri falburkolati ötletek kategóriájába nem csak a klasszikus megoldások tartoznak, bőven akad belőlük extrémebb, de stílusos típus is. Innen már csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy milyen típust szerzünk be, legyen szó a már említett levélmintás, esetleg a geometrikus változatokról. Ezek segíthetnek optikailag tágítani a teret, így egy kis belmagasságú lakásban egy hosszában csíkos tapéta sokat segíthet, hogy jobban érezzük magunkat.

Fontos azonban, hogy mindig az adott szoba funkciójának megfelelő anyagú terméket használjunk, így például a fürdőszobában csak a vinyl lehet a megoldás.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!