Energetikai audit 3 pontban: felmérés, jövőkép, iránymutatás

PR-cikkek , 2023.08.23

Minden energetikai audit célja az, hogy feltárja a cégek aktuális helyzetét, amire alapozva javaslatokat határoz meg, melyek megvalósításához iránymutatást ad.

Aláírás Röviden így lehet leírni ezt a minden vállalat jövője szempontjából nagyon fontos műveletet. Ebben a cikkben megnézzük közelebbről és jobban kibontjuk ezt a három lépést.

Népszerűek az energiahatékony beruházások

Nem véletlenül látunk lépten-nyomon újabb és újabb energetikai beruházásokat az országban. Az utóbbi cégek számára is nehéz időszakban megtanulták a cégvezetők, hogy be kell fektetni a jövőbe. És nemcsak a folyamatokat, az eszközöket és a technológiát kell ebbe bevonni, hanem az energetikát is. Ennek egyik első lépése, hogy kérnek egy energetikai auditot, például az EnergyHubtól.

Az utóbbi időszakban jelentősen megnőttek az energiaárak, sok esetben nagyon bizonytalan volt a jövőbeli beszerzési ár is. Épp ezért nagyobb fókuszt kapott, reflektorfénybe került az energetika, az ezzel kapcsolatos olyan beruházások, melyek csökkenteni tudják a felhasznált energia mennyiségét.

Nézzük meg, miként épül fel egy audit, és mely elemének mi lesz az eredménye!

Minden a felméréssel kezdődik

Bármilyen energiahatékonysági fejlesztést is szeretnénk elvégezni, mindig forduljunk szakemberhez, aki elkészíti az energetikai auditot. Ezen folyamat lénye a cégünk feltérképezése energetikai szempontból.

Mire a végére érünk, addigra látni fogunk egy aktuális összképet a cégünkről. Ebben benne lesz az aktuális állapot, a gyenge pontok és az is, amire érdemes lesz koncentrálni fejlesztési szempontból.

A felmérés során helyszíni konzultációk és felmérések is történnek, mellyel többek között a felhasznált energia mennyiségére is fényt derítünk. Mindez létfontosságú a jövőbeli fejlesztések tekintetében.

A szakember felvázol egy optimális jövőképet

Amint a szakember végez a feladatával, összeáll egy aktuális kép a vállalkozás energetikai helyzetéről, melyet prezentál a döntéshozók felé. És itt jön a lényeg! Nemcsak tippeket ad, hogy mit és hogyan lehetne változtatni, hanem egy teljes koncepciót készít el, mely a cégre szabottan tartalmazza azt, hogy honnan hová és hogyan lehet eljutni. Ebben benne lesznek azok a fejlesztések, beruházások, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy elérhesse a cégünk azt az energiamegtakarítást, amire egyébként képes lenne.

Iránymutatás és segítség a megvalósításhoz

A felvázolt jövőkép megvalósítása esetén jelentősen csökkennek a havi rezsiköltségek, így a felvázolt beruházások megléte létfontosságú a cég számára! Szerencsére az audit ezzel nem ér véget, ugyanis kapunk egy iránymutatást, segítséget ahhoz is, hogy miként tudjuk mindezt megvalósítani, külön kitérve a legfontosabbra, a finanszírozási lehetőségekre. És természetesen a különböző igénybevehető kedvezményekre is, mint az EKR vagy a TAO.

Mindezekből jól látható, hogy mennyire fontos az energetikai audit megléte. Nem érdemes ezen spórolni, mert inkább ez fog a cégnek megtakarítani!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!