Így alakíts ki olvasósarkot a gyermekeid számára!

PR-cikkek , 2024.02.19

A mesék varázslatos történetei már az egészen kicsi lurkókat is képesek lebilincselni.

Gyerekszoba Ahogy pedig ezek a gyerkőcök nőnek, úgy terebélyesedik a könyvgyűjteményük, amellyel egyenes arányban a káosz is nő a gyerekszobában.

De szerencsére ezen is úrrá lehet lenni, méghozzá egy, a nyugodt olvasgatáshoz, közösen vagy egyedül eltöltött időhöz tökéletes helyszínt kínáló olvasósarok kialakításával, amelyhez a mai cikkünkben adunk pár ötletet.

Alapdarab a könyvespolc

Először is a temérdek könyv tárolásához szükség lesz egy olyan praktikus könyvespolcra, melyen az olvasmányok olyan magasságban vannak, amit gyerekek is könnyen elérnek. Mi kifejezetten javasoljuk a Csingiling Gyermekbútor könyvespolcait, amelyek faforgácslapból készülnek, furnérozással. Ezeken vidám minták vannak, a nyomatok speciális laminátummal vannak rögzítve, hogy ne fakuljanak vagy kopjanak.

Mivel a legkisebbek még nem a címük, hanem a borítójuk alapján választják ki a könyveket, így érdemes borítóval kifelé elhelyezni őket ezen a szuper cuki polcon, hogy könnyen megtalálhassák, amit keresnek.

Extra mennyiségű könyv esetén

Amennyiben a könyvespolc már tele van, és még mindig akadnak olyan könyvek, amelyek elhelyezésre várnak, akkor érdemes néhány gurulós játéktartó ládát is bevetned a mesekönyvek tárolására, amelyeket a gyerekek is könnyedén tudnak majd mozgatni a helyiség egyik végéből a másikba.  

Kuckós hangulat

Ahhoz, hogy a gyerkőcök valóban a magukénak érezhessék ezt az olvasósarkot, kuckózós hangulatot kell teremtened, amelyhez elengedhetetlen kellék egy sátor. Ebben minden gond nélkül elrejtőzhetnek és belefeledkezhetnek a mesék csodás világába a gyerekek. Ha pedig még feldíszíted egy girlanddal vagy egy gömblámpával a kuckót, akkor még hívogatóbb lesz majd számukra.

A sátorban helyezz el egy puha olvasómatracot, amely garantáltan komfortosabbá teszi az olvasást a lurkók számára, akár fekve, akár ülve szeretik inkább a könyveket bújni. Ha pedig már úgyis a kényelmet említettük, a párnák is alapkellékei a kuckózásnak. Alapszabály: minél több van belőlük, annál jobb.

Melengető takaró

Amikor hűvösebbre fordul az idő, jól fog jönni majd néhány puha, melengető takaró is. Egyrészt azért, mert a segítségükkel fokozhatod az otthonosság érzését, másrészt pedig azért, mert így attól sem kell félned, hogy a gyerkőcök megfáznának a betűk falása közben.

Hangulatos fényforrások

A kellemes légkör fokozása érdekében jól jöhet még egy-egy jól elhelyezett, a meleg fényükkel az olvasgatást meghitté varázsoló hangulatvilágítás is, amely még a gyermekek szemének védelméről is gondoskodik.

De ne feledd, ezek csak javaslatok! Akárhogyan is rendezed be a gyermekeid olvasósarkát, fontos, hogy a kényelem, a hangulatos légkör és persze a praktikusság lebegjen a szemed előtt!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!