Így motiváld alkalmazottaidat egy vállalati német nyelvtanfolyamra!

PR-cikkek , 2024.01.22

A vállalati német nyelvtanfolyamok nagyszerű lehetőséget kínálnak azoknak, akik folyamatosan kommunikálnak német partnerekkel vagy ügyfelekkel.

Nyelvtanfolyam Te is szeretnéd magasabb szintre emelni alkalmazottaid nyelvtudását? Megmutatjuk, hogyan veheted rá őket a tanulásra!

Megoldás az elfoglalt üzletembereknek is

Ha német nyelvterületre terjeszkedtek, vagy éppen német kollégákkal fogtok hamarosan együttműködni, az erős nyelvtudás kulcsfontosságú. Ha még nem egységes a munkatársaid nyelvi szintje, ezen az Együtt Németülnél meghirdetett német vállalati nyelvtanfolyamok segítségével könnyedén változtathatsz!

A kurzusok tökéletesek kollégáidnak akkor is, ha napközben számos feladatnak kell eleget tenniük, hiszen szabadon ütemezhetőek. A tanfolyamok ráadásul általában kiterjednek az alapoktól a haladó szintig – így bármilyen szinten elkezdhetik őket alkalmazottaid.

Így motiváld dolgozóidat a tanfolyam bevállalására

Nem látják még dolgozóid, pontosan miért is lenne számukra hasznos egy ilyen tanfolyam? Érvelj nekik az alábbi tényekkel:

  • Fejlődő üzleti kapcsolatok: ez talán evidens, de nemcsak a cég számára, hanem a saját karrierjük szempontjából is hasznos lehet, ha megtanulnak hatékonyabban kommunikálni vállalati környezetben. A stabil német nyelvismeret lehetővé teszi a könnyebb tárgyalást, az üzleti megbeszéléseken való, aktívabb részvételt és az általánosan is gördülékenyebb kommunikációt a német partnerekkel.

  • Gyorsabb előrelépési lehetőségek: aki képzi magát, az egyúttal tanúbizonyságot tesz a vállalat iránti elkötelezettségéről is. Ez mindenképp pozitív hatással lehet a munkakapcsolatokra és a karrierfejlődésre.

  • Önbizalom-növelés: egy vállalati német nyelvtanfolyam elkezdése fokozhatja a nyelvtanuló önbizalmát, önállóságát is. Attól, mert képes lesz kommunikálni a német nyelven, rögtön magabiztosabbnak érzi majd magát a szakmai környezetben is. Ezzel pedig növelheti a teljesítményét és az elégedettségét is.

Minden, amit egy jó nyelvtanfolyamtól megkaphatunk

Munkavállalóid a számukra legideálisabb német nyelvtanfolyamtól azonban nemcsak a soft skilljeik finomodását kaphatják. Egy alapos kurzuson a nyelvhez kapcsolódó, tárgyi tudásuk is nő. A szakmához kapcsolódó cikkek, témák értelmezésével, az anyanyelvi hanganyagok, podcastek meghallgatásával szókincsük is bővül. A nyelvtani gyakorlatok révén pedig nemcsak szóban, de írásban is remekül kommunikálnak majd a partnerekkel a tanfolyam végére.

Végső soron tehát egy vállalati német nyelvtanfolyam nagy előnyökkel jár mindenki számára, aki rendszeresen kommunikál németül a vállalati környezetben. Akár csak a munkavállalóidat küldenéd nyelvtudásuk frissítésére (vagy éppen kialakítására), akár Te magad is beülnél pár órára, egy biztos: a tanulás összekovácsolja az embereket. Így nemcsak a kollektíva tudását, de összetartozását is javíthatod egy ilyen lépéssel.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!