Így válaszd ki a legjobb karórát a gyermeked számára!

PR-cikkek , 2023.09.24

A karóra viselése rendkívül előnyös lehet a kisgyermekek számára.

iMac Az óvodáskorú picúroknak azért, mert ennek az eszköznek a segítségével játszva elsajátíthatják az idő meghatározását. Az iskolaköteles gyerekek számára pedig már szinte nélkülözhetetlen kiegészítőnek számít az óra, hogy boldogulni tudjanak.  

A gyerek karórák választéka azonban manapság olyannyira széles, hogy ha nem vagy 100%-ig biztos a dolgodban, akkor viszonylag könnyen el tudsz benne veszi - elég csak megnézni a Buywatch.hu gyerek karóra kínálatát. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben adunk egy kis segítséget a választáshoz.

Hogyan válaszd ki az ideális gyermek karórát?

A legfontosabb dolog, amire a vásárlás során figyelned kell, hogy olyan modellt válassz, amely tartós és kényelmes. Egyáltalán nem szerencsés ugyanis, ha egy olyan robusztus, fémből vagy acélból készült karórát választasz, amely akadályozza a gyermeked kezét.

Válaszd inkább a műanyagból, szilikonból vagy gumiból készült modelleket, amelyek ugyan kevésbé tartósak, de ezt kisebb súlyuk kompenzálja. Ennek köszönhetően ugyanis sokkal kényelmesebb viseletet jelentenek a picúrok számára.

Emellett fontos szempont még a kivitelezés is, hiszen nem választhatsz ugyanolyan stílusú időmérőt a lányoknak, mint a fiúknak. Továbbá gondolj csak bele, hogy a csemetéd mennyire felvillanyozódik majd, ha a kedvenc mesehőse díszíti az óráját! 

Bár az utóbbival kapcsolatban azt hozzá kell tenni, hogy ez a vonzalom általában néhány hónapon vagy maximum egy éven belül el is múlik, így érdemesebb inkább egy univerzális témájú gyerek karórát választani.

A védőüveg anyaga is kiemelt figyelmet igényel

Mivel a mindennapos használat során az óra belsejét védő üvegfedél van a legnagyobb igénybevételnek kitéve, ezért ennek a résznek az anyagára különös figyelmet kell fordítani. A leggyakrabban egyébként ez az üveglap műanyagból vagy ásványi kristályból készül, és egész jó ár-minőség arányt kínál.

Végül ne becsüld alá a gyermek óra vízállóságának fontosságát sem!

A fiatalabb gyerekek gyakran hajlamosak megfeledkezni arról, hogy kézmosás előtt le kell venniük a kezükről az órájukat, így ajánlatos egy olyan modellt választani, amely legalább egy kevés víznek képes ellenállni.  

Abban az esetben, ha az általad kiszemelt karóra termékleírásában a vízálló megjelölés mellett méterben, légköri nyomásban vagy sávon mutatott mélységet is találsz, akkor az azt jelenti, hogy az az adott ketyegő bizonyos mértékig ennek a feltételnek képes eleget tenni.

Amennyiben viszont ha az úgy nevezett water resistant jelöléssel találkozol, további numerikus specifikáció nélkül, akkor az az adott modell sajnos egyáltalán nem érintkezhet vízzel, ami miatt nem számít szerencsés választásnak a gyermeked számára.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!