Hasznos kiegészítő alapanyagok a házfelújításhoz

PR-cikkek , 2024.03.25

Egy felújítás keretében rengeteg feladat felmerülhet, ezért nem is egyszerű általánosságokat írni e kérdésben.

Szallag Azonban akadnak olyan hozzávalók, amelyek kifejezetten elengedhetetlenek, feltéve, hogy valóban tetszetős végeredményre vágyunk.

A szép felületek titka

A Józan Kft. glett és hézagtakaró kínálata egy kifejezetten hasznos gyűjteményt rejt magában, amennyiben nem szeretnénk kihagyni azt a fontos lépést a felújításból, amellyel végül igazán esztétikusan valósíthatjuk meg elképzeléseinket.  

Egy felújítás alkalmával számos olyan helyzet adódhat, amikor a ragasztás, illetve a megfelelő felületképzés lesz a kritériuma az elégedettségünknek. Míg az előbbi fontos például a gipszkartonozás, az OSB lapok vagy a szigetelés rögzítése során, utóbbinak a kialakított felületek minőségét tekintve lesz nagy jelentősége.

Gondoljunk például arra, hogy egy válaszfalat szeretnénk!

Gyakran előfordul, hogy ahogy cseperednek a gyermekek, megváltoznak az igényeik is, elsősorban a saját kuckójukra vonatkozólag. Azonban nem mindig adott a lehetőség arra, hogy nagyobb ingatlanba költözzünk, vagy beépítsük a komplett tetőteret. Ilyenkor jó megoldás lehet az, ha a meglévő gyerekszobát választjuk le két külön részre.

A projekthez választhatunk akár OSB lapokat, is, de az egyik legkedveltebb megoldás a gipszkarton. Ez már csak azért is így van, mert ezekhez kvázi komplett rendszer tartozik. A készen megvásárolható, tartós és kifejezetten gipszkartonozáshoz tervezett profilokból ugyanis egyszerűen elkészíthető a vázrendszer, amely a táblákat stabilan tartja, megfelelő rögzítés mellett.

Ráadásul hanggátló gipszkartont is vásárolhatunk, s két lap közé kerülhet üveggyapot vagy kőzetgyapot szigetelés is, amely még inkább meggátolja a hangok átterjedését. Ezzel a módszerrel egyszerűen és könnyedén alakíthatunk ki válaszfalat, amely a hagyományos falazatokhoz képest jóval könnyebb, extra előnyként pedig kevesebb helyet foglal el.

Azonban falakról van szó így is, amelyeket nyilvánvalóan szeretnénk lefesteni vagy tapétázni, hogy valóban szépek legyenek, s passzoljanak a szobák többi részéhez is. Ebben az esetben szükségünk lesz hézagtakaróra, illetve valamilyen felületkiegyenlítő anyagra is.

Nézzünk néhány konkrét lehetőséget!

Gipszkartonnál gletteléshez használható a Rigips Rimano Plus A, amely hézagok eltüntetéséhez is nagyszerűnek bizonyul. Emellett a Rigips Rimano 3-6 gipszes vékonyvakolat is remek döntés, bár elsősorban akkor leszünk elégedettek vele, ha a teljes felszínt le szeretnénk glettelni.

A hézagtakarók kicsit másképp működnek, s kifejezetten alkalmasak a nagyobb hibák elrejtésére is. Akadnak ezek között bandázs szalagok is, amiknél talán nem is létezik jobb választás, ha gipszkartonból készült elemeket szeretnénk tökéletesen hézagolni. A szépen elkészített egyenletes felület már készen áll arra, hogy kedvünk szerint dekoráljuk, a tökéletes végeredmény érdekében.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!