Hogyan válasszunk mobilházat?

PR-cikkek , 2024.04.23

A konténerházak olyan könnyűszerkezetes épületek, amelyek számos pozitív jellemzővel rendelkeznek.

Mobilház Nem véletlen az, hogy egyre növekszik a népszerűségük a tengerentúlon, és ma már itthon is igényes kínálatból válogathatnak az érdeklődők.

A választék azonban elég nagy, ezért nem mindig könnyű meghozni a legjobb döntést, azaz rátalálni a számunkra ideális modellre. Ebben a cikkben igyekszünk összeszedni azokat a szempontokat, amelyek segíteni tudják a választást.

Mire fogjuk használni?

Az, hogy milyen céllal vásároljuk a konténerházat, már eleve meghatároz jó pár paramétert, amelyre érdemes odafigyelni, ezért először ezt kell meghatározni. Sokan választják hétvégi háznak vagy nyaralónak, de az is gyakori, hogy más funkciót szánnak neki. Az EcoModul mobilházai esetében ez egyáltalán nem meglepő, hiszen modern és minőségi kivitelben készülnek, pontosan azért, hogy képesek legyenek többféle igényt is kielégíteni.  

Egy mobilház ugyanis kitűnő iroda lehet, raktár, a vállalkozásunk székhelye, büfé, kiállítóterem, alkotóműhely vagy akár ifjú felnőttkorba lépett csemeténk első saját otthona, ahonnan biztonságban bontogathatja a szárnyait.

Mekkora legyen?

Az elérhető konténerházak sokféle méretben kerülnek gyártásra, illetve összeállításra. Az EcoModul kínálatában beszerezhető darabok alapvetően moduláris szerkezetűek, azaz van lehetőség arra, hogy eltérjünk az alapmodellektől, s például kiegészítsük egy extra terasszal a nappalit, amit üvegfalakkal ellátva akár télen-nyáron is tudunk használni. Ez csak egy lehetőség a sok közül, érdemes felkeresni a szakembereket egyéni elképzeléseinkkel is.

A méretet az is meg fogja határozni, hogy milyen elemeket szeretnénk benne, például elegendő-e egy fürdőszoba, illetve hány darab hálószobában gondolkodunk.

Négy évszakos legyen?

Ha hosszú távon, illetve állandó jelleggel fogjuk használni a mobilházunkat, akkor nagyon fontos kérdés az, hogy mennyire tudjuk energiahatékonyan fűteni télen, illetve hűteni nyáron. Az EcoModul modelljeinél a falakba beépítve kapjuk a hőszigetelést, a kiváló, dupla üvegezésű és alumíniumból készült modern ablakok abszolút megfelelnek a nyílászárókkal szemben támasztott elvárásoknak.

Egy mobilház esetében azonban ennél is tovább mehetünk, ami a működtetési költségeket illeti. A kisebb tereknek köszönhetően tökéletes megoldásnak bizonyul esetükben az elektromos fűtés, valamint a légkondicionáló berendezés, így minden évszakban komfortos hőmérsékletet tudunk létrehozni a beltérben.

Ha emellett odafigyelünk az épület tájolására is, akkor nyugodtan telepíttethetünk a tetejükre napelemes rendszert, amely akár az összes energiaigényünket ki tudja szolgálni, beleértve akár a meleg víz biztosítását is.

Ha pedig idővel oda jutunk, hogy költöznénk, akkor sem kell megválnunk szeretett mobilházunktól, hiszen a talajcsavarokról leszerelve az új helyszínre tudják szállítani, és újból tudják telepíteni nekünk, akár ugyanazokkal a rögzítőelemekkel, amelyek addig használatban voltak.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!