Hogyan védekezzünk a szúnyogok ellen?

PR-cikkek , 2023.08.31

A szúnyogok az egész világon jelen vannak és hazánkban is igen kellemetlen vendégeink.

Szúnyog Nemcsak a zúgásukkal idegesítenek, de a vérszívásuk útján betegségeket is terjeszthetnek, sőt, akár allergiás reakciót is kiválthatnak. Éppen ezért igyekszünk távol tartani őket magunktól, melyre többféle módszer is létezik.  

Választhatunk kémiai szereket, ultrahangos készülékeket vagy mechanikus védelmet, ez utóbbi pedig igen hatékony, hiszen a szúnyoghálók alapból megakadályozzák a lakásba történő bejutásukat.

Megszabadulni a szúnyogtól, na de hogyan?

Rémálom, hogy amikor a lakást gyönyörűen kifestettük a csome.hu festékei segítségével, a fal tiszta és foltmentes, majd este a fényre bogarak és szúnyogok lepik el a lakást, mi pedig kénytelenek vagyunk lecsapkodni őket. Ebben az esetben az lesz az eredmény, hogy szúnyogok nyomai éktelenkednek a mennyezeten és a falakon.

Látható, hogy a szúnyogok légycsapóval, újságpapírral, kezünk ügyébe kerülő konyharuhával vagy kispárnával való lecsapása egyáltalán nem megfelelő módszer, hiszen ebben az esetben a lakásunk rövidesen új, szúnyogmintás dizájnnal büszkélkedhet, melyre nem fogunk örömmel ránézni.

A legtökéletesebb megoldás a szúnyogháló!

A szúnyogháló megakadályozza azt, hogy a vérszívó bejusson a lakásba, ezért tisztán és rovarmentesen tartja otthonunkat. Többféle termék közül választhatunk és a rögzítés módja is különböző lehet. A háló apró lyukain keresztül a levegő szabadon áramolhat, így az ablakon folyamatos lehet a levegőcsere, azonban a szúnyog nem tud rajta átjutni, ezért teljesen nyitott ablak esetén is biztonságban lehetünk tőlük.

Hová rögzítsük a szúnyoghálót?

Érdemes az összes ablakot ellátni ezzel a remek védőfelszereléssel, így minden helyiséget alaposan ki fogunk tudni szellőztetni. Készíttethetünk fix szúnyoghálót, amely folyamatosan fent van az ablakon, de akár olyan keretes szúnyoghálót is vásárolhatunk, amely mágnessel vagy egyéb módszerrel rögzíthető, ezeket télen le is vehetjük, ezáltal meghosszabbíthatjuk az élettartamukat.

Ha kertes házzal rendelkezünk, vagyis sokat járkálunk ki az ajtón és szeretjük nyitva is hagyni, akkor szúnyoghálós változatot érdemes készíttetni, ez ugyanis plusz védelemként funkcionálva a nyitott állapot esetében is megvéd a bosszantó rovaroktól.

Milyen anyagból készülhetnek?

A hagyományos műanyag mellett létezik alumíniumból készült is, mely merevebb, ridegebb, azonban ezáltal tartósabb is.  

Mobil, különböző helyekre felrögzíthető ágy-, függő-, vagy lombkoronahálókkal a kirándulás, túrázás során védhetjük meg magunkat vagy a sátrunkat, így a szabadban is nyugodtan tudunk aludni, nem kell tartanunk a szúnyogok idegesítő hangjától és viszkető csípéseitől. Ezek a termékek könnyűek, kis helyen elférnek, ezért érdemes őket mindig magunkkal vinni.

A vérszívó rovarok jelenléte rendkívül bosszantó jelenség, megzavarják az alvásunkat, betegségeket terjesztenek, valamint viszkető, nehezen múló allergiás göböket okoznak. A szúnyogháló egy vegyszermentes, környezetet kímélő megoldás ellenük.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!