Miért érdemes energiát fordítani a szemkörnyékápolásra?

PR-cikkek , 2023.09.29

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy valóban indokolt-e külön is foglalkozni a szemkörnyékápolással?

Biola
Egyáltalán miért szükséges ez? Sajnos az igazság az, hogy erre tényleg kiemelten ügyelni kell, mivel ezen a területen a legvékonyabb és legsérülékenyebb a bőr, tehát a bőröregedés jeleit is itt észleljük elsőként.

Hogyan ápoljuk a kritikus szemkörnyéket?

Nem csupán amiatt indokolt, mert finomabb és sebezhetőbb a bőr, gondoljunk csak bele, hogy milyen intenzív igénybevételnek van kitéve napi szinten a szemünk és környéke: a pislogás, az érzelmeink kifejezése mind jelentős terhelésnek teszik ki a mindennapok során. Ugyanakkor az időjárás hatásai sem kímélik, hiszen arcunk ezen része a leghidegebb időben is fedetlenül marad. A jó hírünk viszont, hogy a BIOLA Webshop szemkörnyékápolás kategóriájából beszerezhetjük a szükséges kozmetikumokat, melyek ráadásul természetes összetevőket tartalmaznak, mentesek az irritációt kiváltó komponensektől, mesterséges vegyületektől.

Egyesek a mai napig elbagatellizálják a speciális szemránckrémek, szérumok alkalmazását, pedig általuk aktívan tehetünk azért, hogy minél fiatalosabb, frissebb tekintettel büszkélkedhessünk. Az életmódunkon ugyan változtathatunk, de a genetikai tényezőket, illetve a környezeti hatásokat kizárólag úgy ellensúlyozhatjuk, ha bevetjük a komplex ápoló készítményeket.

A szemkörnyékápolás sarkalatos pontjai

Az egyik leglényegesebb tényező, amely az ápolási rutin hatékonyságát is befolyásolja, a rendszeresség és a tartós alkalmazás. Nem elég időnként használnunk, amikor épp eszünkbe jut. Törekednünk kell arra, hogy beépítsük a mindennapos szépségápolási rutinunkba. Ami azt jelenti, hogy reggel és este használjuk a választott kozmetikumot.

Mindenképpen natúr, bio szemléletű termékek mellett tegyük le voksunkat, amelyek a gyógynövények erejével segítenek felvenni a harcot a ráncokkal és finom vonalakkal. Rendszeres alkalmazásukkal késleltethetők a bőröregedés folyamatai, valamint a meglévő szarkalábak, ráncok is mérsékelhetők.  

Azt azonban tudnunk kell, hogy az öregedés egy természetes folyamat, ugyanakkor sokat tehetünk a folyamatok késleltetése érdekében. A sötét karikák enyhíthetők, a mély barázdák egy picit mérsékelhetők, s a kellő mértékű hidratáció is jelentősen hozzájárul a ráncok megelőzéséhez. Nem beszélve az antioxidáns hatóanyagokról, amelyek felvértezik arcbőrünket az időjárás viszontagságaival szemben is.

Az ideális szemkörnyékápoló

A legjobb, ha komplex készítményben gondolkodunk, amely tartalmaz hyaluronsavat, gyógynövény-kivonatokat, bőrtápláló összetevőket, multivitamin-komplexet. Javasolt például a BIOLA Bio Bearberry Age Control szemkörnyékápoló gél, amely tökéletes zsíros és kevert, akár szeborreás bőrtípusra. A Bio Ligetszépe Bíbor kasvirág szemkörnyékápoló pedig vízhiányos, sőt, kissé zsírhiányos bőrre is kedvező hatású.

Az üde, friss tekintet megteremthető, csupán nagyobb fókuszt kell helyeznünk a szem körüli terület ápolására.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!