Milyen ágyat válasszunk a hálószobába?

PR-cikkek , 2023.11.22

Az ágy kiválasztása a hálóba nagy jelentőséggel bír, hiszen életünk egyharmadát alvással töltjük.

Ágy Fontos, hogy a fekhelyünk kényelmes legyen, kellően megtámassza a gerincünket, ugyanakkor az esztétikai szempontokat is érdemes figyelembe venni.

Alapvetően kétféle típus jöhet számításba: a keretes ágy matraccal, illetve a kárpitozott, a VIP Kanapénál is kapható franciaágy. Hogy miért ez utóbbi mellett érdemes dönteni, kiderül a cikkünkből.

Keretes ágy matraccal vagy franciaágy?

A szoba stílusa, a többi berendezés nagyban meghatározza, milyen ágyat válasszunk. A modernitás kedvelői gyakran a fa- vagy fémkeretes ágyak mellett döntenek, hiszen kinézet alapján ez illik leginkább az enteriőrbe.

A másik fontos szempont az, hogy a keretbe magunk választhatjuk meg a matracot, így olyat vásárolunk, amely számunkra megfelelő. Ha nem szeretnénk süppedős felületen aludni, akkor egy keményebb szivacs jó lehet, igen nagy a választék.

Arra azonban sokan nem gondolnak, hogy a matrac plusz költséget jelent, időigényes beszerezni, és pár éven belül biztosan cserélni kell, mivel elveszti tartósságát, merevségét. Nem biztos, hogy ezt szeretnénk.

A másik gond: a fa- vagy fémkeretes ágyakhoz ritkán kínálnak ágyneműtartót, legtöbbször lábakon álló modellel találkozhatunk. Márpedig egy plusz tárolóhely mindig jól jön a lakásban, pláne ha kevés négyzetméteren élünk. Van kompromisszumos megoldás? Igen! Mutatjuk is, mi az.

Kárpitozott franciaágy megválasztható matraccal

A VIP Kanapé kínálatában szétnézve láthatjuk, hogy nemcsak a hagyományos, betétes, hanem másféle verzióban is kaphatók minőségi franciaágyak kedvező áron. Az ágyrácsos kivitel esetében mi magunk választhatjuk meg az ágyhoz a matracot: olyat, amilyet szeretnénk.

Nem kell tehát feltétlenül rugós verzió mellett döntenünk: ha keményebb fekvőfelületre vágyuk, akkor a hideghab matracok is rendelkezésre állnak a webáruház kínálatában.

Mivel igen bőséges a választék ebben a bútoráruházban, érdemes személyesen felkeresni a bemutatótermüket, és a munkatársaktól érdeklődni a lehetőségekről. Ha raktáron van az adott ágy, amely megtetszik, akkor akár azonnal haza is szállítják nekünk, de a rendelésekre sem kell sokat várni.

Jó hír, hogy a kárpitozott franciaágyak esetében is megválasztható a szövet színe, az ágy mérete, és plusz kiegészítőket is rendelhetünk a bútorhoz. Mindenképp megéri szétnézni a weboldalon.

Ágyneműtartó, háttámla

Ami szintén a kárpitozott franciaágyak mellett szól, hogy biztosan van bennük felnyitható ágyneműtartó, amiben tárolhatjuk a paplant, párnát, takarót, de más textíliákat is. Valójában sok mindent elrejthetünk a fiókokban: a karácsonyi dekorációtól kezdve a gyerekek játékain át a szezonon kívüli ruhákig.

Plusz érv mellettük, hogy a kárpitozott háttámla igen kényelmes, sokkal barátságosabb hangulatot áraszt, mint egy kemény fa- vagy hideg fémkeret.

A kárpitozott franciaágyak bármelyik stílushoz jól passzolnak, ha ügyesen választjuk meg a színt és a szövet anyagát, nem lesz okunk panaszra.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!