Műköröm-csiszológép otthoni használatra – megéri?

PR-cikkek , 2024.06.29

A kezeink azok a testrészeink, amelyek nap mint nap szem előtt vannak, így sok nő komoly hangsúlyt fektet arra, hogy körmei ápoltak és divatosak legyenek.

Manikür Cikkünkben bemutatjuk, hogyan működik egy műköröm-csiszológép, illetve hogy kinek lehet érdemes azt beszerezni.  

Műkörömépítés otthon 

Aki járt már valaha műkörmös szalonban, az tisztában van vele, hogy egy jó manikűrhöz elengedhetetlen, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő eszközök. Ha úgy döntünk, hogy saját magunknak, otthonunkban szeretnénk elkészíteni körmeinket, mindenekelőtt először is be kell szereznünk a szükséges kiegészítőket.

A Joli Fodrászkelléknél kapható műköröm-kiegészítők és segédanyagok között megtalálható minden olyan termék, amire szükségünk lehet ehhez a művelethez. De hogyan kezdjünk hozzá? Nem számít, hogy műkörmöt, géllakkot vagy zselét szeretnénk felrakni, a legelső lépés mindig az, hogy eltávolításra kerüljön a már fent lévő réteg, illetve el kell végezni a manikűrözést is.  

Bár ez a feladat akár egy körömreszelővel is megoldható lenne, kétségtelen, hogy ez rengeteg időt venne el tőlünk, ráadásul ekkor még hozzá sem kezdtünk magának a géllakknak a felviteléhez. Pontosan ebből az okból használ minden szakember műköröm-csiszológépet ehhez a feladathoz, aminek a segítségével jóval gyorsabban kivitelezhető ez a folyamat.  

A csiszológép működése

Ha először dolgozunk csiszológéppel, nem árt alaposan utánajárni annak, hogy mire is kell figyelni a használat közben. Fontos, hogy kerüljük a hirtelen mozdulatokat, és próbáljuk meg több, apró lépésben lecsiszolni a körmünket. Ez ugyanis sokkal jobb eredményt fog hozni, mintha sietősen dolgoznánk.  

Azok, akiknek még nincs nagy tapasztalatuk a csiszolásban, meglepve észlelhetik, hogy a gép feje hajlamos felmelegedni a használat közben. Ezzel érdemes vigyázni, hiszen igen kellemetlen érzés lehet, ha a forró eszköz a körömágyunkhoz ér. Szerencsére azonban kellő gyakorlattal ezt a jelenséget is lehet orvosolni. Ha magasabb fordulatszámra váltunk, illetve nem nyomjuk oda a körömhöz a gép fejét, gyorsan elejét vehetjük a forrósodásnak.  

Kinek ajánlott beszerezni egy csiszológépet? 

Bár kényelmesebb lehet, ha egy szakember készíti el a körmünket, nem mindenkinek van rá ideje, hogy havonta ellátogasson egy szalonba, hogy felfrissítsék a manikűrjét.  

Az ilyen esetekben természetesen jogosan gondolkodhatunk el azon, hogy jó befektetés lenne-e beszerezni egy csiszológépet is otthonunkba. Természetesen ez sok esetben észszerű döntés lehet, ráadásul ma már léteznek kifejezetten otthonra, vagy utazáshoz kialakított verziók, így nem kell feltétlenül professzionális csiszológépet beszerezni.  

Mielőtt azonban rászánnánk magunkat egy gép megvásárlására, számoljunk vele, hogy gyakorlat nélkül egy ideig nem fogjuk tudni a csiszolót teljes hatékonysággal használni. Kellő elszántsággal és kitartással azonban bele fogunk jönni ebbe a mesterségbe is, és otthonunk kényelmében is el tudjuk készíteni a körmeinket.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!