PVC asztalvédő a mindennapokban: miért érdemes használni?

PR-cikkek , 2024.04.20

A PVC vágóalátétet még először a nyomdaiparban kezdték el használni, de az utóbbi időszakban egyre népszerűbbé vált más helyeken is.

iMac Előszeretettel alkalmazzák iskolákban, műhelyekben, ipari környezetben, de már a háztartásokban is védhetjük ezzel az asztal felületét.

Tökéletes választás vágási műveletekhez

Ha valaki szeret otthon barkácsolni, vagy az adott asztalt számtalan művelethez használja, akkor egy, a DarTech Kft. PVC asztalvédő kínálatában található kiegészítőre feltétlenül szükség lesz. Normál, grafikai vágásokhoz például az 5 mm vastagságú anyag lesz az ideális választás, mivel azt igazán nehéz átvágni átlagos körülmények között. Egyedül csak akkor kell aggódni, ha igen nagy erőt fejtünk ki a felületre, de minden más esetben a PVC nagyon sűrű szerkezetének köszönhetően az egész műveletnek szinte nyoma sem marad.

Sokszor észre sem lehet venni, hogy az asztalon PVC asztalvédő található. Ezért is ideális választás iskolákba, étkezdékbe, műhelyekbe, kertészetekbe, konkrétan minden olyan helyre, ahol az adott felület hosszú távú védelme kiemelten fontos. A háztartási étkezőasztal, konyhai munkalap és polc, valamint az íróasztal is ezek közé tartozik. A háztartásokba használandó 1-3 mm vastag asztalvédő lemez teljesen átlátszó, így az asztal esztétikáját, megjelenését nem fogja rontani, de teljes mértékben csúszásmentes felületet fogunk kapni. Az ipari területen használandó 4-5 mm vastag asztalvédő lemez is, mely bár átlátszó, anyagában kékes árnyalatú.  

Az, hogy melyik típus és vastagság lesz az ideális, az több tényezőtől is függ. Ezek közé tartozik az, hogy milyen környezetben található az asztal, és azon milyen műveleteket végeznek. Például egy műhelybe mindig ajánlott vastagabb változatot választani, akár 5 milliméter vastag darabot, de egy iskolai étkezdébe vagy egy íróasztalra bőven elegendő lehet a 2 vagy 3 milliméteres termék is.

Mire kell még figyelni vásárlás során?

Több kategória közül is lehet válogatni, amelyek leginkább azt határozzák meg, hogy milyen alakú, formájú az asztal. Elérhetőek ovális, kör formájú és általános, négyzetes PVC asztalvédők is. Magasfényű asztalokhoz pedig kifejezetten a matt felületű asztalvédők javasoltak.  

A vásárlás során pár kérdésre is választ kell adni. Az első az, hogy mennyi az asztal szélességi mérete, majd a hosszúsági méretet is le kell írni. Az asztal felülete is fontos, ami lehet normál vagy magasfényű. Végül pedig az is kérdés lehet, hogy szükség van szállításra, vagy személyesen is át tudjuk venni a kész PVC asztalvédőt.

Hosszú távú védelem a nagyértékű asztalok számára is

PVC asztalvédőt akkor is érdemes használni, ha egyébként nagyobb vágási műveleteket nem végzünk az asztalon. Ha egy drágább, vagy nagy eszmei értékkel rendelkező asztalunk van otthon, akkor a vágóalátét segítségével megvédhetjük a különböző sérülésekkel szemben. Sokszor egy éles tárgy elejtése is megkarcolhatja a felületet. A PVC asztalvédő egyáltalán nem fog rontani az asztal megjelenésén, mivel átlátszó, víztiszta, könnyen alakítható és rugalmas.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!