Szépség és biztonság - ezt kínálják a polikarbonát fedések, és még sok más előnyt is

PR-cikkek , 2023.10.20

A kerti medencék esetében az esztétikum és a használhatóság mellett lényeges kérdés a biztonság is, ugyanis rendszerint gyerekes családok választják, ahol még házi kedvencek is vannak.

Medence
A véletlen vízbe esések, vízbefúlás kockázatának mérséklésére jó megoldást jelentenek a polikarbonát medencefedések, amelyek alkalmasak szinte valamennyi típusú, méretű és formájú kültéri medence takarására. De ezen előnyük mellett még más pozitívumokkal is szolgálnak, így ha egy kinti medence boldog tulajdonosa vagy, érdemes elgondolkoznod a telepítésén. Lássuk, mit kínálnak a professzionális medencetetők!

A kerti medencék fedésének szükségessége

A filmekben és a mediterrán tengerpartokon szebbnél szebb medencékben csillog a kék víz, és nyoma sincs a látványt befolyásoló medencetetőknek, fóliáknak. Azonban a hazai éghajlati viszonyok között mindenképp szükség van fedésre, ehhez kínál dekoratív és biztonságos megoldást a Poliking, kérj ajánlatot még ma!

A medencefedések használatával akár 95%-kal kevesebb szennyeződés jut a vízbe, így kevesebb vegyszer kell a kezeléséhez, ezáltal kevesebbe kerül a karbantartása és egészségesebb marad a vize. Továbbá csökkenti az éjszakai párolgást, így kevésbé hűl ki, vagyis hosszabb ideig használható, a fürdési szezon kitolható. Legnagyobb előnye azonban az általa nyújtott biztonság.

Milyen polikarbonát medencefedések közül választhatsz?

Minden környezetbe, minden stílushoz, illetve minden medencemérethez és -formához találhatsz elegáns polikarbonát fedés típust. Lényegi különbség közöttük a tető formájában van. A klasszikus íves fedések mellett ma már lehetőséged van minimalista környezetbe jobban illő, szögletes típust választani.  

Az anyagok tekintetében 2 féle változat elérhető, a 10 mm-es cellás, illetve a 4 mm-es üvegszerű, tömör polikarbonát. Utóbbi üvegszerű megjelenést kölcsönöz a tetőnek, átlátszó, így elegánsabb megjelenésű, de a biztonság szempontjából is előnyösebb, ugyanis törhetetlen, hétszer olyan erős, mint az üveg, vagyis elbírja egy ember súlyát, amennyiben véletlenül ráesik.

Választhatsz a látványt kevésbé kitakaró szuperalacsony és alacsony típusú fedéseket, illetve középmagas és magas tetőket, amelyek lehetővé teszik zárt állapotban is, hogy alattuk tartózkodj.  

Biztonságos és viharálló

Valamennyi polikarbonát medencefedés extra erős alumínium vázra épül, szegmensekből áll, amelyek mozgatásáról típustól függően egy- vagy kétoldali sínszerkezet gondoskodik. A szegmensek kézzel könnyedén gördíthetők, egymás fölé tolhatók.  

A fedés rögzítésének kritériuma a medence melletti felület egysíkúsága, vízszintes volta, illetve kellő teherbírása a rögzítés biztonsága érdekében. Az időjárás viszontagságai, az erős szél elleni védelemről viharbiztonsági rendszer gondoskodik.  

Kültéri medencék fedésére válaszd az ideális polikarbonát tetőket, amelyek nemcsak a medence használata szempontjából előnyösek, hanem rendkívül dekoratívak és biztonságosak is!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!