Tudj meg mindent a gipszbeton technológiáról!

PR-cikkek , 2023.10.23

A korszerű gipszbeton technológia már 50 éves, mégis csak mostanában jött igazán divatba, és használják egyre gyakrabban előnyei okán, ugyanis minimálisra csökkenti a felhasznált anyagok mennyiségét, miközben statikai és épületfizikai szempontból tökéletesen megfelel.

Lépcső
A gipszbeton vagy dermesztett beton nagy tervezői szabadságot nyújt, kis önsúlya miatt kiválóan alkalmazható olyan helyeken is, ahol más megoldás nem jön szóba, és tökéletes lépcsők készítésére is, ez az egyik leggyakrabban alkalmazott terület. Tudj meg mindent a gipszbeton lépcső készítéséről, előnyeiről a The Best Bau Box blogból! A technológia emeletráépítéseknél, tetőtéri és épületrekonstrukciós munkáknál is gazdaságos megoldást kínál, legnagyobb előnye a gyors építés. Tarts velünk, bemutatjuk a gipszbeton lépcsők előnyeit, majd nézz szét a The Best Bau Box termékei között!

Mi a gipszbeton, hogyan készül?

A gipszbeton úgy készül, hogy első lépésben elkészítik a zsaluzóelemeket, majd ezt követően az elkészült táblákból méretre vágják és összeszerelik a horizontális és vertikális elemeket, bevasalják és kiöntik homokbetonnal.  

A gipszbeton vékonyfalú teherhordó szerkezet, amely azáltal tömörödik, hogy az előregyártott gipsz zsaluzat elszívja belőle a többlet vízmennyiséget. Ez a tulajdonsága a későbbiekben is megmarad. A zsaluzótábla vakolt felületet ad, így az időigényes munkafázisok megspórolhatók vele.  

A dermesztett betonhoz speciális szemszerkezetű, magas cementtartalmú homokbetont használnak, 3-8 mm-es vasalással. Szerkezeti vastagsága 25-40 mm, és rendkívül tartós anyagot eredményez.

A technológia lehetőséget biztosít különféle szerkezeti elemek, födémek, falak és különféle építési segédszerkezetek - lépcsők, szerelőfalak, klímacsatorna, beépített bútorok, I-gerenda, takaréküreges födém - kivitelezésére.  

Látványos gipszbeton lépcsők

A lépcsők jelentik a dermesztett beton leginkább dekoratív felhasználását. Az anyag:

  • Rendkívül tartós.
  • Könnyen formálható, ezáltal bármilyen formájú és méretű lépcső készítésére alkalmas.  
  • Beltéren lakóépületekben, irodákban és ipari létesítményekben egyaránt, valamint kültéren is alkalmazható folyékony vízzáró fólia használatával.
  • Nem éghető, így biztonságos.
  • Könnyebb, mint a normál beton, ezért minimális terhelést jelent.  
  • Jó akusztikai tulajdonsága révén csökkenti a zajterhelést.
  • Teherbíró képessége figyelemre méltó, 1800 kg/m2.
  • Költséghatékony, 20-30%-kal olcsóbb, mint egy betonlépcső.

Egyedi lépcsők gipszbetonból

Az anyag nagy tervezői szabadságot biztosít, így egészen egyedi és különleges, akár íves lépcsők készítését is lehetővé teszi. Az elkészült lépcső festhető, tapétázható vagy akár burkolható is járólappal, padlószőnyeggel, fával.  

Saját anyagából is készíthető hozzá korlát, de fa, kovácsoltvas, sodrony vagy üvegkorlát is szerelhető rá.  

Amennyiben pénzt és időt szeretnél megtakarítani, minimális kosszal szeretnél az elképzeléseidnek megfelelő formájú lépcsőt, amelyre 30 év garancia is jár, a dermesztett beton lépcső lesz a megoldás.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!