Változások a Budapest-bérletekkel kapcsolatban

PR-cikkek , 2024.03.24

Jelentős változásoknak lehetünk tanúi a Budapest-bérletek kapcsán, márciustól kedvezőbb áron kaphatók, ugyanakkor megszűnik a BKK-diákbérlet.

Villamos Továbbá változásokra számíthatunk az országos és vármegyebérletek fővárosi használatával kapcsolatban is.  

BKK-bérletek árváltozásai

Noha már 10 éve változatlan a Budapest-bérlet ára, március 1-től a korábbi 9500 forint helyett 8950 forintot kell fizetnünk érte, ami pedig a vásárlását illeti, a szokottnál jóval egyszerűbben is hozzájuthatunk, például a VoxPay alkalmazáson keresztül.  

Ugyancsak változik a nyugdíjasok bérletára, 5340-ről 1890 forintra. Emellett egy szintén jelentős módosításról is tudnunk kell, megszűnik a diákbérlet, helyette azonban a kedvezőbb árú, 945 forintos állami havi vármegyebérletet választhatják a tanulók. A jegyek ára viszont továbbra is változatlan marad, legalábbis egyelőre úgy néz ki.

Mire figyeljünk a bérletek használata kapcsán?

A BKK-bérletek használatában nincs lényeges változás, ugyanis érvényesek maradnak a HÉV, MÁV és Volán járatain a főváros határain belül. Az országos és vármegyebérletek márciustól a BKK járatain is használhatók, korábban erre nem volt lehetőség. A 14 év alattiak ingyen utazhatnak a BKK járatain, illetve az állami szolgáltatóknál is.  

Budapest- vagy vármegyebérlet?

Sokan eltűnődtek azon, hogy megéri-e továbbra is Budapest-bérletet vásárolni. Mivel a vármegyebérlet 9450 forint, így a korábbi áron kínált BKK-bérlet nem érné meg, hiszen eleve kevesebb lehetőséget kínál, ellenben a vármegyebérlet az egész vármegyén belül igénybe vehető MÁV, Volán, HÉV és természetesen a BKK járatain is. Emiatt szükség volt az árcsökkentésre, ellenkező esetben hasonló sorsra juthatott volna, mint a diákbérlet.  

Kétségtelen, hogy az agglomerációban élők számára kedvezőek ezek a változások, hiszen elegendő lesz a vármegyebérlet, viszont a fővárosban mozgóknak ugyanúgy megfelelő lehet a BKK-bérlet, főként mivel olcsóbb, mint korábban.

Megszűnik a diákbérlet

Az új reform bevezetésével a tanulók egyértelműen jobban járnak, hiszen a korábbi 3450 forint helyett csupán 945 forintos kiadással számolhatnak, ugyanis tanuló vármegyebérlettel szintúgy utazhatnak a fővárosban.

Miért érdemes VoxPay appon keresztül vásárolni?

Az online vásárlás bárhonnan, bármikor megoldható, hiszen egyedül az okostelefonunkra lesz szükségünk, és persze a letöltött alkalmazásra. Manapság már senki sem szeret plusz időt és energiát fordítani arra, hogy eljusson valamelyik jegypénztárhoz vagy egy automatához, nem beszélve arról, ha még egy hosszabb sort is ki kell várni. Ehelyett a kényelmesebb, online megoldás sokkal kedvezőbb, átláthatóbb, egyszerűbb és igazodik a modern világunk elvárásaihoz.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!