TV műsor

Az év utolsó helyi időközi választásait rendezik meg vasárnap

Választás 2018, 2018.12.13

Az év utolsó helyi időközi választásait rendezik meg vasárnap: Kázsmárkon és Zalagyömörőn is polgármestert választanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kázsmárkon azért kellett kiírni az időközi önkormányzati választást, mert a települést 1990 óta vezető Bortnyik Béla (független) októberben lemondott tisztségéről, és azóta el is hunyt. A polgármesteri tisztségért két jelölt indul vasárnap: Farkas Dénes függetlenként, Kecskés Attila pedig a Fidesz-KDNP színeiben. A választói névjegyzékben mintegy 750-en szerepelnek.

A Veszprém megyei Zalagyömörőn azért lesz időközi választás, mert a korábbi polgármester, Illés László (független) szeptember 24-én elhunyt. A vasárnapi voksoláson a tisztségért két független jelölt indul: Vass Géza és Zsemlye Zoltán. A településen 362-en adhatják le szavazatukat reggel 6 és este 7 óra között.

Az év utolsó előtti napján, december 30-án lesz még egy időközi nemzetiségi önkormányzati választás: a Győr-Moson-Sopron megyei Mosonmagyaróváron két roma települési önkormányzati képviselőt választanak meg.

Idén 84 településen 101 időközi választást tűztek ki: 64 esetben polgármester, 19-ben képviselő-testület, 14-ben egyéni választókerületi képviselő, négyben pedig egyéni listás képviselők választása volt a tét. A 25 időközi települési nemzetiségi választásból 14 jelölt hiányában elmaradt.

Tavaly 103 településen 121 időközi önkormányzati választást írtak ki a helyi választási irodák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!