Három településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Választás 2018, 2018.09.12

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Tiszavasváriban és Háromfán polgármestert, Alsószentivánon képviselőket választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban azért kell időközi választást tartani, mert Fülöp Erik (Jobbik) polgármester április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről. A vasárnapi voksoláson öten versengenek a szavazatokért: Szőke Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben, míg Badics Ildikó, Munkácsi Mihály, Nácsáné Kalán Eszter és Rozgonyi Attila függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 9900 helybéli szerepel.

A Somogy megyei Háromfa községben is polgármester-választás lesz vasárnap, a voksolás az eddigi, független településvezető júniusi halála miatt vált szükségessé. A tisztségre hat független jelölt pályázik - Benkovics Győző, Fodor Ferenc, Hautek József, Lakosa László, Szakács Ferenc és Tratnyek Gyula Dezső -, rájuk a több mint 700 lakosú település 560 választópolgára voksolhat.

A Fejér megyei Alsószentivánon önkormányzati képviselőket választanak, mert számuk a szükséges létszám alá csökkent. A három képviselői helyért három független jelölt indul, a választói névjegyzékben 491-en szerepelnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!